Hosszú évek után itt az egyik legötletesebb kampányfilm

Ausztriából.

A videóban egy Sebastian Kurzért rajongó, keménykötésű fickó szeretné kedvencét tetováltatni a hátára, ám hatalmas meglepetés éri, miután a tetoválógép zúgása elhallgat:

az ÖVP ifjú kancellárjelöltje mellé megkapta a párt teljes vezetésének egész hátas tablóját is.

Mikor felkérdezi a tetováló művészt, az meglepetten csak annyit mond, hogy ő hibátlanul teljesítette a kérést, hiszen azt pingálta a vendégre, amit az kért: az ÖVP-t. Mikor a vendég magából kikelve tiltakozik, kimondja a lényeget:

"Kurz maga az ÖVP."

A hír annyira sokkolja a srácot, hogy menten el is ájul, önkívületéből pedig nem más rángatja ki, mint Heinz-Christian Strache, a Szabadságpárt vezetője, aki ezt követően elmagyarázza neki:

hogy megmarad-e, az azon múlik, kire szavaz október 15-én.

"Az ÖVP mindig ugyanaz a párt marad. Változást csak az FPÖ hozhat"

- mondja lényegre törően Strache, majd bátorító jelleggel rácsap a magához tért férfi frissen tetovált hátára, aki ettől fájdalmasan felordít.

Ezt követően egy rövid időre felvillannak a párt szlogenjei: "Az osztrákok igazságosságot érdemelnek" és az "FPÖ: a szociális haza pártja".

[video:https://www.youtube.com/watch?v=5nCOaE4XMbY]

Az FPÖ-nek egyébként nem ez az első ilyen húzása: az októberi választásokra egy egész sor hasonló videóanyaggal rukkoltak elő, melyek mindegyike politikai marketing-gyöngyszemnek tekinthető, és általában a szatíra és a humor eszközével feszeget a kampány szempontjából olyan releváns kérdéseket, mint a bevándorlás, vagy Ausztria gazdasági leszakadása (magyar szemmel nézve ez nyilván furcsán hathat, de szomszédainknál elég releváns probléma - a szerk.).

Van, amelyik egyenesen a szappanopera eszközeivel dolgozik, de a fenti videó Kurz-mániás főszereplője is feltűnt már bennük korábban (akit érdekelnek a videók, ITT tekintheti meg őket).

Tanítani kellene azt a görcsmentes, tömör és érthető technikát, amivel az FPÖ kampányfilmjei működnek, reméljük ez a fajta ötletesség Magyarországon is ragadós lesz, mert akkor izgalmas kampánynak nézhetünk elébe.