A Fidesz hazugsággyárai több millió forintot fizethetnek Vona Gábornak

A Jobbik eddig közel nyolcvan sajtópert nyert a lejárató szándékú cikkek miatt.

„Az igazságot, a tényeket nagy ívben kerülő termékeknek most azért kell fizetniük, mert a Jobbik elnökéről azt hazudták, hogy a Szürke Farkasok nevű török terrorszervezet tiszteletbeli tagja. A Jobbik eddig közel nyolcvan sajtópert nyert a közpénzen eltartott, hazug kormánylapok ellen”

- olvasható a párt közleményében.

Korábban Vona Gábort, a Jobbik elnökét és miniszterelnök-jelöltjét is meghallgatta bíróság, elmondta: nemcsak a Jobbikot, de őt emberileg is személyes sérelem érte. Az ellene indított lejáratókampányt pedig tervezettnek és összehangoltnak nevezte. Hangsúlyozta: nem tajga, és még csak tiszteletbeli tagja sem a Szürke Farkasoknak.

A több kormányzati sajtóorgánum által megosztott képen, amelyen a Szürke Farkasoknak tulajdonított kézmozdulattal látható, egy Törökország-szerte ismert szimbolikus jel mutatott, és nem köthető csupán a török nacionalista szervezethez. A Jobbik tanukkal igazolta azt is, hogy a hazugságok miatt Vona Gábor Facebook-oldalára több negatív visszajelzés és támadás is érkezett.

A per során a Jobbik jogi képviseletet indítványt nyújtott be, hogy tanúként hallgassa meg a bíróság Ómolnár Miklóst, a Ripost főszerkesztőjét és Habony Árpádot. A bíróság ezt végül nem találta indokoltnak.

Bíróság elé idézhetik Habonyt és a Ripost főszerkesztőjét

A kormányzati propagandagépezetnél bevett szokás a karaktergyilkos bulvárcikkek sorozatban gyártása. Ezeknek körébe tartozik, hogy tavaly Vona Gáborról olyan cikkek születtek, amelyek szerint a Jobbik elnöke egy török nacionalista „terrorszervezettel", a Szürke Farkasokkal hozható összefüggésbe. Egyebek mellett olyan képtelenségeket is állítottak, hogy a pártelnök tiszteletbeli tagja a szervezetnek, amely meg akarta gyilkolni II.