Újabb feljelentés a viagrás ügyben eljáró bírónővel szemben

Ez már a második feljelentés a volt fideszest is érintő ügyben.

Csak nem csitulnak a békéscsabai viagra-per körüli hullámok, a volt fideszes önkormányzati képviselőt is érintő büntetőügyben korábban

a Kúria minden ítéletet hatályon kívül helyezett, és az összes büntetés végrehajtását felfüggesztette.

Azóta már született egy feljelentés közérdekű adattal való visszaélés bűncselekménye gyanújával. Azt ugyanakkor lapunknak nem erősített meg az ügyészség, hogy megindult-e nyomozás az első fokon eljáró bírónővel, a Gyulai Törvényszék alelnökével, Csepregi-Matus Évával szemben.

Tudomásunkra jutott viszont egy újabb feljelentés: hivatali visszaélés bűncselekménye gyanújával, amelynek elkövetéskor a feljelentő szerint jogtalan hátrány okozás, és jogtalan előny megszerzése is motiválta a bírónőt.

Az ügy egyik vádlottja azzal fordult a Gyulai Törvényszékhez, hogy Csepregi-Matus tisztában volt azzal, hogy nem az Országos Bíró Hivatal által kijelölt bíró, így nem is járhat el ebben az ügyükben. Azonban miután egy adatigénylés után maga is észlelte ezt a hibát, nem jelentette azt az illetékes szervnek, sőt még akkor sem tett semmit, amikor tudomására jutott, hogy a Békés Megyei Főügyészség is vizsgálódik. Ezzel azonban hivatali kötelezettségét megszegte - áll a feljelentésben.

A feljelentő hangsúlyozza:

a bírói hibák eltussolása, illetve szándékos elfedése az igazságszolgáltatásba vetett bizalom alapjait ássa alá.

Valaki nagyot hibázott! A Kúria hatályon kívül helyezte az összes ítéletet a csabai viagrás perben

Emlékezetes, hogy komoly visszhangot vert „csabai viagrás per", és nemcsak azért, mert az ügy önmagában érdekes, illetve sok éves ítéleteket szórt ki a Gyulai Törvényszék, de az elsőrendű vádlott személye kapcsán is. A hét évre elítélt V. Viktor az ellene felhozott cselekmények idején ugyanis a Fidesz békéscsabai önkormányzati képviselője, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke volt.

Emlékezetes, 2012-ben a korábbi békéscsabai fideszes önkormányzati képviselő által vezetett szervezet lebukott gyógyszerhamisítás miatt. Majd 2016 februárjában társtettesként áru hamis megjelölés bűntettében, engedély nélküli külkereskedelmi tevékenység bűntettében, rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntettében, valamint pénzmosás elkövetése miatt - mint egy bűnszervezet tagjait - több éves börtönbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék R. Viktort és társait.