Mintha a betörő csak két hét múlva jönne vissza a tévéért - nem dől be a fideszes csapdának a Jobbik

It's a trap!

A Jobbik alelnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai bejelentésére reagált, amelyben azt javasolja az elvileg független NAV-nak, hogy a Jobbikra kirótt 663 millió forintos büntetés behajtását halassza el. A  tárcavezető azt szeretné, hogy az adóhatóság ne indítson behajtási eljárást és ne érvényesítsen inkasszót az országgyűlési választásokat megelőzően.

Tévedett, aki azt hitte, hogy nem Orbán Viktor áll az ÁSZ-büntetések mögött! Most az egyik minisztere utasítgatta a független szerveket a visszavonulásról

Ha nem a NER-ben élnénk, megdöbbennék a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleményén. Ugyanis a Varga Mihály vezette tárca arról írt, hogy "a tiltott támogatást elfogadó és a szabálytalanul gazdálkodó pártok számvevőszéki vizsgálatával kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdeményezett a NAV és a Magyar Államkincstár vezetőivel", amelynek eredményeként "haladékot kérhetnek a szabálytalanul gazdálkodó pártok".

A Magyar Államkincstár az érintett pártoknak féléves felkészülési időszakot biztosít, kérelemre részletfizetési lehetőséget ajánl fel, melynek kezdete ez év július elseje. A nagylelkűnek tűnő felajánlás mögött azonban alattomos csapda rejtőzködik. A kulcsszó ugyanis az, hogy "kérelemre". Vagyis a törvénytelenül megbüntetett pártoknak 

előbb el kellene ismerniük vétkességüket, és csak utána folyamodhatnának részletfizetésért. 

Volner mai közleményéből azonban kiderül, hogy a Jobbik ezt visszautasítja. 

"Ahogy a koncepciós eljárás mögött is csupán Orbán Viktor hatalmi érdekei, úgy a látszólagos visszavonulás mögött is csak pillanatnyi taktikai szempontok állnak, így semmi garancia nincs arra, hogy nem hajtják be a Jobbikon a jogtalan bírságot a választásokig."

 - írja a politikus. 

A Jobbik álláspontja szerint az egész eljárás törvénytelen volt, a büntetés jogtalan, így a párt számára az továbbra is elfogadhatatlan. 

"A részletfizetés és a halasztás lehetősége egy jogtalan büntetés esetében csupán átverés. Olyan ez mintha a betörő a lakásból távozva felajánlaná az ott lakónak, hogy a tévéért inkább két hét múlva jön vissza és ettől a tulajnak repesnie kellene az örömtől." 

 - mutat rá Volner.

A Jobbik azt követeli, hogy az Állami Számvevőszék vonja vissza "az ellenzéki pártokkal szemben hozott jogellenes döntéseit" és új, törvényes és tisztességes eljárásokat folytasson le. 

Ugyanakkor a párt alelnöke emlékeztet arra is, hogy ez  csak a konkrét ügyre nézve jelentene megoldást,

"ám a jövőben az ellenzéki pártok megsemmisítésére továbbra is fennáll az Állami Számvevőszék megfellebbezhetetlen bírságolási hatásköre."

Ezért a Jobbik törvénymódosítást kezdeményez a bírósági felülvizsgálat lehetőségének biztosítására a számvevőszéki döntések esetében is.

A közleményben a párt megköszöni a magyar emberek eddigi anyagi és erkölcsi támogatását. Adománygyűjtő akciónkat mindaddig folytatják fogják, míg az ÁSZ jogerősen vissza nem vonja a 663 milliós pénzbüntetést.