Hende Csaba elismerte: A kutyát sem érdekli a szombathelyi sportkomplexum üzemeltetése

De legalább majd a város kipótolja, "ha mégis hiány lenne".

Hende Csaba hozzátette:

arra számítanak, hogy a jegyeladásokból, reklámbevételekből és a rendezvényekből befolyt összeg elég lesz a sportkomplexum fenntartásához.

Hála égnek, a volt miniszter szavaiból az is kiderült, ha mégsem jönne össze a szükséges pénz, akkor sem kell aggódni, mert

ha mégis hiány lenne, akkor azt a város kiegészíti.

Magyarul részben a szombathelyiekre maradhat a piaci alapon életképtelen sportközpont üzemeltetése.

Hende azért érezhette, hogy ez kissé megfeküdhetné a helyiek gyomrát, így a következővel próbálta némileg szépíteni a helyzeten:

"Azt azonban szeretném kihangsúlyozni, hogy Szombathely városa 2014-ben a beruházás előtti utolsó esztendőben 300 millió forintot fordított a Haladás régi sporttelepének a fenntartására, a labdarúgó kft. felújítására és a sportegyesület támogatására. Tehát amikor itt számokról beszélünk, akkor nem a nullával kell összehasonlítani, hanem a korábbi ráfordításokkal."

Klasszikus kérdéssel élve: "De sikerült?"

Egyelőre nem sok értelme volt: Szombathely új stadionjának továbbra sincs üzemeltetője

Nem sikerült üzemeltetőt találni a szombathelyi arénára. A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. felhívására ugyan két ajánlat is érkezett, ám a közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint mindkettőt elutasították. A pályázat kiírója nettó 4,5 milliárd forintra becsülte a stadion műszaki üzemeltetésének, gondnokságának és takarításának, illetve az ingatlanok hasznosításának értékét tíz évre - számolt be a történetről a HírTV.