Itt a vége: a Fidesz-szóvivője szerint nem olyan fontos téma a migránsok betelepítése, hogy beszélni kelljen róla

Pár héttel ezelőtt a Fidesz még egyetlen dologról beszélt, és semmi másról: a migránsok veszélyt jelentenek az országra, akiket ők megállítanak, és ezért mint az ország megmentői, várják a választási győzelmet. Aztán egy elszólásból kiderült, hogy mindeközben több ezer migránst telepítettek be az országba. A Fidesz ezért váltott: most már azt mondják, hogy több ezer menekült betelepítése nem olyan nagy ügy, hogy beszélniük kellett volna róla. Ilyet még a legvadabb Soros-szervezet sem mondott soha.

A teljesen szürreális kommunikációváltás Puskás Imre Fidesz-szóvivő keddi sajtótájékoztatóján történt: a HírTV kérdezte meg őt arról, hogy miért titkolták a nemzetközi egyezményeknek megfelelő betelepítéseket ahelyett, hogy azt a felvállalták volna a nyilvánosság előtt.

A lebukása napjáig csak Soros-tervről és migránspárti álcivilekről harsogó Fidesz szóvivője a kérdésre nem tudott mit mondani, csak azt, hogy igazából a betelepítések nem voltak olyan fontosak, hogy beszéljenek róla:

Puskás Imre azzal bagatellizálta a bevándorlást, hogy abban sem állnak ki feltétlenül a nyilvánosság elé, hogy egy hónapban hány személyi igazolványt állítanak ki a kormányhivatalok, vagy, hogy éppen melyik műemléket vagy örökségvédelmi vonatkozású épületet változtattak műemlék védelem alá.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke keddi sajtótájékoztatóján ezzel szemben azt bírálta, hogy 82,5 millió forint pályázati pénzt szánnak a migránsok lakhatásának támogatására, miközben az általuk követelt, magyar fiatalokon segítő bérlakás-építési programot szóra sem méltatja a kormány.