Videófelvétel bizonyítja, hogy nem adtak blokkot a fideszes politikus boltjában

Adócsalás gyanúja is felmerül.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a 24.hu újságírói Szatmáry Kristóf Fidesz-képviselő, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos zöldségesboltjában jártak, és azt tapasztalták, a kormánypárti politikus üzletében elmulasztják a nyugtaadási kötelezettséget.

Újabb baki: a feketemunkás után a számlaadás is elmarad a fideszes politikus cégében?

Szatmáry Kristóf és családja tulajdonában van a fővárosban két zöldséges is, azonban a 24.hu azt írja, hogy az ezekben történt 12 darab próbavásárlás során csak 3 esetben kaptak nyugtát, 9 alkalommal viszont nem.A lap újságírói napokig jártak a Szatmáryék XVI.

Korábban feketemunkás alkalmazása miatt a fideszes politikus cége felkerült a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listájára is. A nyugtaadási kötelezettség elmulasztását a Fidesz képviselője tagadta, sőt jogi lépésekkel is fenyegetőzött, de a 24. hu most nyilvánosságra hozott három videófelvételt is az esetekről. Ez azt bizonyítja, hogy nem egyszeri eset a bevételeltitkolás és így akár az adóelkerülés a Fidesz politikusánál.

 
 

A kassza pénzérméket, bankjegyeket tároló része nyitva volt mindhárom esetben, abba tette a pénzt az üzlet munkatársa.

Szatmáry azzal védekezik, hogy a közel 30 éves múltra visszatekintő cégüknél nem volt soha betörés, de a múlt hét előtti hétvégén valaki betört az üzletbe, és elvitte a céges iratokat, pénztárgépet és némi gyümölcsöt.

Január 1-jével új jogszabály lépett hatályba, az adózás rendjéről szóló új törvény szerint

az adóhatóság az adózót egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja, ha

a számla-, egyszerűsített számla-, nyugtakibocsátási kötelezettségét elmulasztja, vagy a számlát, egyszerűsített számlát, nyugtát nem a tényleges ellenértékről bocsátja ki, vagy

iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget.

A politikus ugyan semmivel nem bizonyította, hogy betörtek volna az üzletbe, de meglehetősen furcsa, hogy pont az adó összegének megállapításához szükséges iratokra fájt a betörő foga. Lehet, ő akarta befizetni az adót a fideszes politikus cége helyett?