Vona Gábor: az egyenruhásokkal szövetségben védjük a magyar emberek biztonságát

Rendőrök, tűzoltók, mentők, katonák és katasztrófavédők – egyenruhások, akik akár az életüket is kockáztatják azért, hogy mi, civilek biztonságban élhessünk. Az állam mégsem becsüli meg őket, pedig egyetlen napot sem bírna nélkülük.

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje januári évadnyitó beszédében a párt leendő kormányprogramjába engedett bepillantást.

A programpontok közül külön kitért arra, hogy az egyenruhások, tehát a rendőrök, tűzoltók, mentők, katonák vagy éppen a katasztrófavédelem más területein dolgozók eddig nem kaptak elegendő megbecsülést.

Vona Gábor azt mondta, a Jobbik mindegyiküket meg fogja becsülni anyagilag, valamint társadalmilag is:

„Nekünk ők nem politikai termékek és politikai bábuk lesznek, hanem szövetségesek, akikkel közösen a magyar emberek biztonságát kell megvédenünk” – jelentette ki a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A Fidesz egyetlen érdemi kihívópártja már korábban is jelezte, hogy az egyenruhás-ágazatot felmentené a politikai irányítás alól azért, hogy a szakmai szempontok tudjanak elsődlegesen érvényesülni.

Esetükben is rendszeresen hangsúlyozzák, hogy a béruniós kezdeményezés kiérdemelt közeledést hozna nyugati kollégáik fizetéséhez, valamint ezen túl családbarát szolgálatilakás-programot indítanának, és korkedvezményes, valamint szolgálati nyugdíjrendszerrel ismernék el az ágazat munkavállalóinak érdemeit.

Ezen túl azt is rendszeresen szorgalmazzák a kormánynál –ezidáig sikertelenül-, hogy az általuk is támogatott déli határzárat a továbbiakban ne a rendőrség és a honvédség leterhelésével, hanem az önálló határőrség visszaállításával biztosítsák.

Az évadnyitóról szóló beszámolónkat itt olvashatják el.