Nem csak olcsó demagógia, de jókora átverés is Orbán bécsi vonatozása

 Nem tud nem hazudni. 

A kormányfő Kádár János legszebb pillanatait idéző vonatozásának és virslizésének ordító álságosságáról tegnap Balczó Mátyás kollégánk írt szomorúan pontos látleletet.

Virslis Viktort a sakkos János mellé!

A kormányfő szándékosan rájátszik a "nép egyszerű gyermeke" imidzsre. Nem jókedvében, hanem mert erre kényszerül. Kell is ez az ordas nagy kamu, hiszen egyre több ember számára válik világossá, hogy Orbán Viktor a családját, a barátait, a haverjait és rajtuk keresztül nyilvánvalóan önmagát is multimilliárdossá tette az elmúlt 8 évben.

Szávay István jobbikos képviselőt pedig még pár évvel korábbi időkre emlékeztette Orbán és a kalauz félperces népszínműve.

Az mno aztán kiderítette, hogy nem pusztán egypontnullás demagógiáról van szó - de jó eséllyel cinikus hazugságról is. A miniszterelnököt ugyanis a bécsi pályaudvaron várta a számtalan felvételről már jól ismert luxus kisbusza. Az autót tehát amúgy is ki kellett vinni az osztrák fővárosba, vagyis:

ha Orbán nem akart volna a nép egyszerű fiának olcsó pózában tetszelegni, akkor simán utazhatott volna a kormányzati járművel. 

Ráadásul tárgyalásaira szép nagy kíséret társaságában utazott,

vele tartott többek közt Rogán Antal és Balog Zoltán is.

Róluk nem készült vonatozós felvétel, a helikopteres propagandaminisztert pedig valahogy nehezen képzeljük el a vasúti jegykezelés közben. 

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál meg is érdeklődtük, hogy a két politikus hogyan utazott Bécsbe, illetve, hogy miként garantálták Orbán Viktor biztonságát a vonaton. Szükség volt-e valamilyen rendkívüli intézkedésre, például annak a vasúti kocsinak a lezárására, amelyben Orbán Viktor utazott? Amint megtisztelnek válaszukkal, tudatjuk Önökkel is!