Kihátrál haverja mögül a korábban Agócs Tibort mentegető, fideszes Pócs János

Kihátrál haverja mögül a korábban Agócs Tibort mentegető, fideszes Pócs János

A gyermekbántalmazás még oké volt a kormánypárti képviselőnek – szerinte az „csak egy gyenge pillanat” volt –, de a nemi erőszak, illetve több bántalmazási ügy felmerülése kapcsán inkább a saját irháját menti Pócs János.

Amikor még csak a gyermekbántalmazási ügy volt napirenden, akkor Pócs János, Jászberény fideszes képviselője mentegette Agócs János karateedzőt, de azóta sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből, így Pócs inkább visszakozik.

Azt már korábban is elismerte, hogy a 7 éves kisfiú felrúgása védhetetlen, de hangsúlyozta, ő akkor is más embernek ismerte meg a férfit.

Nem véletlen, hogy megyei-, városi-, állami kitüntetéseket kapott, 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat. Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek

– fogalmazott akkor a kormánypárti politikus. Ő úgy érzékelte, hogy soha semmilyen probléma nem volt a karateedzővel.

Miután a közvélemény felháborodott azon, hogy Pócs János így relativizálja a karateedző tettét, illetve kiderült, hogy Agócs korábban megerőszakolta és halálosan megfenyegette egy tanítványát, illetve ököllel verte, rúgta, a hajánál fogva húzta volt barátnőjét, a fideszes képviselő újabb nyilatkozatott adott ki, melyben elnézést kér és elhatárolódik korábbi véleményétől.

A tegnapi nyilatkozatomban volt egy helytelen mondatom, ezért elnézést kérek. Természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rábízott gyermeket bánt! Erre nincs mentség!

(Címlapkép: Pócs János, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője. 2023. október 2-án. MTI/Máthé Zoltán)