Tök rendes a Fidesztől: emlékeztetnek rá, hogy Vona Gábor javaslatára vezényelték a honvédséget a határra

A GYODA és a rendőr - fotó: Béli Balázs / Alfahír

Újabb ordas hazugság, és egy újabb per. Röviden így lehet összefoglalni a fideszmédia és a Habony-művek szerda éjszakai és csütörtök reggeli teljesítményét. Ugyanis folytatják a rendkívül színvonaltalan "kerítésbontó-koalíció" kampányukat, és az Echo TV korábbi anyagát meghamisítva hazudják azt, hogy Vona Gábor mindig is le akarta bontani a kerítést a déli határon.

Ezt a hazugságot bántóan egyszerű cáfolni.

Hazudik a Fidesz, perel a Jobbik: Nem Vona bont kerítést, hanem Orbán telepít be titokban

Mint közleményükben írták,a Fidesz beengedett 2300 migránst, a Fidesz lebukott, a Fidesz most menekül.Ezért kezdtek újabb plakátkampányba, amelyen azt hazudják, hogy a Jobbik elnöke lebontaná azt a kerítést,amit a Jobbik talált ki, és amelyet csak azért épített meg a Fidesz, mert - mint Tállai András bevallotta - a Jobbik ötleteit lopja el a kormány.

Gyorsan néhány dátum:

  • 2015. január 23.: Toroczkai László arra szólítja fel az Orbán-kormányt, építsen kerítést a déli határon, mert egyre nagyobb a baj (a kormányt ez nem zavarja, sőt, a jobbikos parlamenti képviselők nyilatkozatait is kinevetik az Országgyűlésben a kormánypárti politikusok).
  • 2015. június 17.: nagy lett a baj, a kerítés megépítése mellett döntött az Orbán-kormány.
  • 2015. július 13.: Megkezdődik a "kerítés" építése, ami kezdetekben nem jelentett többet, mint a GYODA (gyorstelepítésű drótakadály) felhúzását, ami még csak nem is drótkerítés.
  • 2015. augusztus 26.: reggel zavargás a röszkei hangárban, napközben Vona Gábor meglátogatja a zöldhatárt, ahol az illegális bevándorlók csoportjai szabadon mászkálhattak. Háttérben a megtépázott GYODA (amelyet a közbeszéd, és a kormány tévesen „kerítésnek” nevezett).
  • 2015. szeptember 14.: Befejeződik a műszaki határzár kiépítése.
  • 2015. szeptember 15.: Életbe lép a jogi határzár.
  • 2015. szeptember 16.: A klasszikus röszkei "csata".

Mi most röviden Vona Gábor augusztusi látogatásával foglalkozunk.

A Jobbik elnöke személyesen is megnézte a déli határt, amelyet az akkor még nem Mészáros Lőrinc által tulajdonolt Echo Tv-nek úgy festett le, hogy katasztrófahelyzet alakult ki, amit nemsokára követhet egy közegészségügyi katasztrófahelyzet is.

Itt még nem hazudott az EchoTV

Leszögezte azt is, hogy Magyarországnak meg kell védeni magát.

"Ezért fogjuk holnap javasolni az Alaptörvény-módosítást (a rendkívüli parlamenti ülésen - aszerk), hogy Magyarország a honvédelmet ide vezényelhesse a magyar határ védelmére, és lehetőséget adjunk a honvédeknek arra, hogy visszafordítsák a bevándorlókat"

- fogalmazott Vona Gábor a magyar határon.

Az Echo TV a kérdésére, miszerint a honvédek idevezénylése "hathatós lesz-e", a jobbikos politikus kifejtette, önmagában a "kerítésnél" (a GYODÁ-nál) mindenféleképpen, ami szerinte - és az akkori állapotokat látva, ezt mindenki így érzékelte - megbukott, és alkalmatlan a feladatára (tudniillik: visszatartani az illegális bevándorlókat) "úgyhogy a honvédség idevezénylése, és a határőrség visszaállítása lehet a megoldás".

A GYODA kijátszása amúgy baromi egyszerű volt, elég volt ruhákkal letakarni azt, és már is át lehetett rajta mászni, de ügyes kezek a csatlakozási pontokon szét is szedhették az akadályt. S mivel csekély számú rendőri erő felügyelte csak a határt, az illegális bevándorlók máris bent voltak hazánk területén.

Az N1TV beszámolója a határról és a látogatásról - a GYODA nem segít

Tehát látszik, Vona Gábor már akkor javasolta honvédek bevetését a déli határon, amikor még a kormánynak az eszébe sem jutott. Az viszont legalább ilyen nyilvánvaló aljasság, hogy ebből a fideszmédia azt hazudja az embereknek, hogy Vona Gábor le akarta bontani azt kerítést, amelyet a Jobbik javasolt az Orbán-kormánynak.

Lapunk úgy tudja,

a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje feljelentést tesz az újabb hazudozás miatt.