"Ma Hódmezővásárhely megmutatta: a közvélemény-kutatásokat ki lehet dobni a kukába"

Új időszámítás kezdődött: a Fidesz legyőzhető.

"Életemben nem láttam ennyi felnőttet sírni, én is azt teszem"

- kezdte beszédét Dr. Márki-Zay Péter, miután kiderült, hogy legyőzte a Fidesz jelöltjét, a város alpolgármesterét, Hegedűs Zoltánt. Minden választónak - függetlenül attól, hogy kire szavazott - megköszönte a választási részvételt. 

"Ma Hódmezővásárhely megmutatta, azért a víz az úr"

- mondta.

"Készítettem három beszédet. Az egyiket arra, ha szégyenletesen elbukunk, a másikat arra, ha kicsit elbukunk. Ezeket most kidobjuk"

- folytatta. "Eddig szavazás, ma választás volt" - kiemelte: a Hódmezővásárhelyiek 60 százaléka elment szavazni, "részt vettek egy olyan társasjátékon, amit úgy hívunk: demokrácia."

Értékelése szerint ez a választás arról szólt, hogy ma még Magyarországon van demokrácia.

Háláját fejezte ki azoknak, akik segítették kampányát, az elvégzett munkát, megköszönte a családja és ismerősei támogatását.

"A legfontosabb értékünk a család, ma Hódmezővásárhely megmutatta, hogy mi egy család vagyunk. Ma Hódmezővásárhelyért dobogott az ország szíve."

A frissen megválasztott polgármester megköszönte azoknak is, akik csak a választás miatt utaztak haza, akár külföldről, akár az ország más pontjairól, külön kiemelve egy Svájcból hazaérkező szimpatizánst.

A Jobbik felkérésére indult el

Márki-Zay kiemelte: december 12-én elfogadta a Jobbik felkérését és támogatását, ezért indult el a választáson. 

Mint mondta: ma Hódmezővásárhely történelmet írt. 

"A Jóisten szeretete és támogatása nélkül nem sikerült volna"

Értékelése szerint a győzelem egy olyan hatalom ellen sikerült, ami ellen roppant kockázatos szembeszegülni. Egy hasonlattal élve azt mondta: egy olyan fiú ellen győztek, aki az osztályban elveszi mindenki uzsonnáját, de Vásárhely megmutatta, hogy 

"el tudjuk zavarni ezt az osztályt terrorizáló nagyfiút"

"Ma Hódmezővásárhely megmutatta, hogy a közvélemény-kutatásokat ki lehet dobni a kukába, és új időszámítás indult."

Szerinte 1989-es hangulat van ma a városban és az országban is. 

Emlékeztetett a kormánypárti kampányra, miszerint ha nem a Fidesz nyer, "itt káosz lesz és jönnek a migránsok". De szerinte Hódmezővásárhely ma bebizonyította, hogy óriási igény van arra, hogy megszűnjön a korrupció, a lopás és a megfélemlítés

"Mi békejobbot nyújtunk. Mi nem szeretnénk korrupciót, sem szocialistát, sem fideszest. Azt szeretnénk, hogy senki ne lopjon. Tisztességes, becsületes városban akarunk élni, ahol minden bűnnek következménye van, ahol nem lehet megalázni a közmunkásokat, ahol nem lehet bármely politikai erőt korruptnak nevezni, miközben folyamatosan kerülnek magánkézbe az ország javai."

Értékelése szerint a Fidesz legyőzhető, mert mint mondta: a legnagyobb ellenségünk a közöny. Nem a fideszesek, a Fidesz a legyőzhető. Együtt kell legyőzni a korrupciót, a gonoszt, a megfélemlítést.

"Ha egy amatőr, de lelkes csapattal, egy fideszes városban győzni tudtunk, akkor győzni tudunk Záhonytól Hegyeshalomig. Hódmezővásárhelyen ma volt április 8."

Maradjunk meg szeretetben, egységben, ne hagyjuk, hogy ezt a kialakult egységet felbomlasszák. Mert együtt erősek vagyunk. ha megosztanak bennünket, akkor legyőzhetőek vagyunk.

- zárta beszédét a frissen megválasztott polgármester.