Mínusz 10 fokban vonult utcára a Közös Ország Mozgalom, mert nem engedték megtartani vitafórumukat Dunaújvárosban

"Vásárhely! Vásárhely!"

A helyi Fidesz eddig is rengeteg baklövést követett már el, de úgy látszik továbbra is hűek maradnak magukhoz. Azzal, hogy nem biztosítottak helyszínt az vita számára csak még inkább felhívták rá az emberek figyelmét. A vita helyett ugyanis összellenzéki tüntetés lett a dologból, ahol Gulyás Márton mellett felszólalt a DK színeiben induló Mezei Zsolt, a momentumos Kaszó Róbert és a jobbikos Pintér Tamás is.

"A vásárhelyi választás óta ez egy másik ország"

- mondta Gulyás, aki szerint világosan látszik, hogy a választókerületekben olyan helyzetet kell teremteni, mint Hódmezővásárhelyen.

A momentumos Kaszó Dénes szerint a polgármester nem önszántából, hanem felső utasítást végrehajtva döntött úgy, hogy nem engedi megtartani a fórumot, ami mutatja, hogy a Fidesz minden eszközzel próbálja ellehetetleníteni, hogy az ellenzék élhessen alkotmányos jogaival.

A DK-s Mezei Zsolt kiemelte, hogy a helyi Orbánokkal sincs alku, Pintér Tamás pedig azt üzente a fideszes Galambos Dénesnek, hogy hat hét múlva le fogja őt váltani.

"Vásárhely! Vásárhely!"

- skandálásba kezdett többször is a hétvégi győzelmen felbuzdulva a rendezvényen megjelent kétszáz fős tömeg.

Dunaújvárosban nem engedik, hogy az ellenzék a helyi színházban vitázzon

A KÖM megkereste az önkormányzatot, egyeztettek a jegyzővel, rajtuk keresztül jutottak el az intézmények vezetőihez - írja a 24.hu. Végül a színház maradt meg helyszínnek a mozi vagy a művelődési ház helyett.A jegyző rábólintott, de a színházigazgató Őze Áron több garanciát akart, ezért Cserna Gábor polgármester beleegyezését kérte.