A Fidesz ifjúsági szervezete nem tudja követni a Fidesz botrányait

Nincs, vagy nem akar képben lenni a Fidelitas az egész országot foglalkoztató fideszes botrányokkal kapcsolatban, legalábbis ez derül ki abból az N1TV-s riportból, amiben a Fidesz ifjúsági szervezetének elnökét kérdezték.

Az N1TV többek között arra volt kíváncsi, hogy mit szólnak ahhoz a lebukott fidelitasos tagjuk ügyéhez, aki fideszes bérkommentelőknek osztotta ki azt a feladatot, hogy

jobbikosnak álcázva magukat válogatás nélkül gyalázzák a határon túli magyarokat.

A bérkommentelők ezt meg is tették, a trükkből „meglepő módon” Jobbik-támadó cikk jelent meg a Magyar Idők nevű kormánylapban:

A fideszes akciót kiegészítő cikken négyezer like van, tehát jól látszik, hogy a hazugságokra és sajtómerényletekre épülő kampánynak van közönsége. Félő belegondolni, hogy ezek az emberek jóhiszeműségük áldozataiként fognak egy őket átverő pártra szavazni.

A botránnyal kapcsolatban a Fidelitas elnöke, Böröcz László azt mondta, hamis provokációról van szó, de egyébként sem felelnek azért, amit nem szervezetten követnek el, hanem valamelyiküknek a magánakciója.

Megkérdezték Kósa Lajos 1350 milliárd forintos botrányáról is: mint kiderült, egy közjegyzői irat szerint a fideszes minisztert ilyen óriási vagyon kezelésével bízhatták meg. A Fidelitas elnöke erre nem tudott reagálni.

Ezután megkérdezték Szita Károly fideszes polgármester ügyéről is. Itt írtunk arról, hogy Szita Károly, Kaposvár fideszes vezetője a rendszerváltozás előtt besúgó volt, és Krakus Péter néven jelentett még a saját családtagjairól is. A Fidelitas elnöke erre sem tudott mit mondani.