Már a kampányban megszegte ígéretét a kormány

Nem újdonság, hogy kampányban ígéretcunamival állnak elő a pártok, de az ritkaság számba megy, hogy valaki még a választások előtt megszegje ígéretét. A Fidesznek sikerült. Beígérték, hogy minden család jóváírhat 12 ezer forintot a fűtési költségeiből, ám hamar kiderült, hogy vannak akiknek csak pár száz forintos kedvezmény jut.

Ahogy portálunk is beszámolt róla, a 12 ezer forintos jóváírás nem jár minden családnak. Először egy tapolcai, majd egy zalaegerszegi példán mutattuk be, hogy a 12 ezer forint a valóságban jóval kevesebb. Ugyanis a vonatkozó kormányrendelet szerint a rezsicsökkentés a

  • "20 m3/h alatti gázmérővel rendelkező fogyasztói közösség esetében 24 ezer forint, függetlenül attól, hogy az adott fogyasztói közösség hány vételező taggal rendelkezik”, valamint
  • „a 20 m3/h vagy a feletti gázmérővel rendelkező fogyasztói közösség esetében 120 000 forint, függetlenül attól, hogy az adott fogyasztói közösség hány vételező taggal rendelkezik.”

Így lehet az, hogy egy tapolcai társasházban a családok 1600 forintos, Zalaegerszegen pedig csupán 821 forintos rezsicsökkentésben részesültek a beígért 12 ezer forint helyett.

Óriási a felháborodás: 12 ezer helyett csak 1600 forintos "rezsicsökkentés" jár lakásonként

Egyáltalán nem jár ugyanis mindenkinek a 12 ezer forintos "rezsicsökkentés".A kormány március elején jelentette be, hogy egyszeri juttatásként minden háztartás 12 ezer forintos visszatérítést kap, ezt pedig a következő gázszámláról vonják le.Jól hangzik a kampányajándék, kár, hogy nem mindenkire vonatkozik.

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője ezért írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz, akit arra kér, hogy tegyék igazságosabbá a szabályozást.

Úgy véli ugyanis, hogy az jelenlegi formájában diszkriminatív, hiszen egy társasházban élőnek is ugyanúgy kell fűtenie, mint egy családi házban élőnek,

"a hideg nem válogat, ne azon múljon a támogatás összege, hogy ki hol lakik."

A tapolcai körzet jelöltje arra is felhívja a figyelmet, hogy sokan kifogásolják, hogy azért mert tüzifával vagy egyéb fűtési módszerrel tudják biztosítani a meleget, nekik nem jár automatikusan a támogatás.