"A Fidesz ezzel csak azt igazolja, hogy ezekben az ügyekben érintett"

Elvesztették a kontrollt.

A képviselők arról sem kaphattak így felvilágosítást, hogy a külső beavatkozást elhárító szervezeteknek milyen információi vannak Kósa 1350 milliárdjáról, Szabó Zsolt offshore-számláiról, az FBI-tanújáról, az orosz diplomata kiutasításáról, illetve azokról a bűnözőkről sem tudtak kérdezni, akik Rogán Antal letelepedésikötvény-bizniszének keretében belül érkeztek az országba.

Mirkóczki Ádám szerint

"a Fidesz ezzel csak azt igazolja, hogy ezekben az ügyekben érintett".

 A Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja minősíthetetlennek nevezte, hogy a kormánypárti képviselők megakadályozzák, hogy az erre hivatott parlamenti testület előtt beszámoljanak a munkájukról a szakszolgálatok.

Lényegében így mindenféle civil kontroll nélkül működnek a hazai titkosszolgálatok.

Most már odáig sem jut el a magyar parlamentarizmus, hogy egyáltalán elfogadják a legfontosabb bizottság napirendjét. Pedig sem Soros György, sem a bevándorlás nem került volna szóba.

Mirkóczki Ádám hazugság nevezete Németh Szilárdék azon állítását, hogy a bizottsági ülés csupán kampánycélt szolgált volna. Arra emlékeztetett mindenkit a jobbikos politikus, hogy a 2014-es kampányban néhány nappal a választások előtt összeült a testület a szocialista Simon Gábor miatt, mint ahogy az EP-választás finisében is tárgyalták Kovács Béla ügyét.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa ebből azt szűrte le, ha a Fidesznek fontos lenne, hogy a fenti témákban tisztán lássunk, akkor lett volna ülés csütörtökön.