Fidesz-szimpatizánsok is felkerültek a Soros-listára

Halottak és egykori miniszterek is.

A lista negyedik helyén szerepel Boytha György, a CEU, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az ELTE egykori oktatója, aki 2010-ben, még a Fidesz választási győzelme előtt elhunyt.

Ezt fia, Boytha Péter írta meg az Indexnek, hozzátéve, hogy

"soha párt tagja nem volt, politikai meggyőződése azonban igen. Igazi européer és haláláig a Fidesz politikájának támogatója volt."

Boytha Györgyöt a Rákosi-korszakban tíz évre ítélték, ebből hat évet leült. „Szakmai pályafutása során igazgatói állást szerzett Magyarországnak az ENSZ szerzői jogi világszervezetében, mely posztjáról kinevezése után visszarendelték, mert egy ilyen fontos állást megbízhatóbb emberrel látta jónak betölteni a kultúrpolitika – küldtek helyette egy párttagot. Az Antall-kormány nagykövetté nevezte ki, mely posztjáról a Horn-kormány idő előtt visszahívta” – olvasható a levélben.

Egy másik listán szereplő személy, Chikán Attila az MTA tagja és 1998-99 között az első Orbán-kormány gazdasági minisztere csütörtök este Kálmán Olga vendége volt a HírTV-n, ahol elcsukló hangon nyilatkozott arról, hogy félelmet kelt benne és értetlenül áll a kormány Soros-listázása előtt.

Beváltott ígéret: zsigeri bosszúállás, vagy hideg számítás?

Az egyik kérdés lehet például az, hogy ezt most a bosszuállás szándékával, zsigerből, hatalmi gőgből teszik, vagy nagyon is jól átgondolva. Ezekben az érzelmekkel túlfűtött napokban nyilván hajlik az ember arra, hogy az első változat. A zsigeri.