Új választást!

MTI Fotó: Mónus Márton

Megkezdődött a "Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért" elnevezésű, kormányellenes tüntetés. A szervezők minden eddiginél több embert várnak a rendezvényre. Kollégáink már a helyszínen. A szervezők szerint több mint százezres a tömeg, jövő szombatra új tüntetést hirdettek.

Tekintse meg Béli Balázs fotóit.

Toroczkai László a Jobbik alelnöke lapunknak kifejtette: nem örül annak, hogy a baloldallal kell tüntetnie, de a Fidesz teremtette ezt a helyzetet. Véleménye szerint a választásokon egyáltalán nem voltak sportszerűek a feltételek, hiszen a kormánypárt közpénzből kampányolt és szervezett csoportokkal rongálta a plakátokat. Ásotthalom polgármestere elmondta, hogy kétszeri polgármesterré választása során megtapasztalta már, hogy a Fidesz milyen módszereket használ. 2013-ban személyét lejárató szórólapokat terjesztettek az éjszaka leple alatt, az ilyen éjszakai kommandók most országos szinten is akcióba lendültek. "Ha nem lettek volna olyan választási anomáliák, amikről még nem tudjuk, hogy rendszerszintűek vagy egyszerűen csak hibák történtek, akkor is ki kellett volna jönnöm" - nyilatkozta portálunknak.

 

"Hiszen az látszik, hogy nyert a Fidesz, de azért kell az anomáliákat kivizsgálni, mert a kétharmad múlhat rajta. Az a sportszerűtlen, teljesen antidemokratikus választási kampány, amin túl vagyunk, tiltakozás után kiállt. Nem a baloldallal jöttem ide, hanem körülbelül kétszázezer honfitársaimmal és több tízezer jobbikossal. A tömegből rengetegen jöttek oda hozzám kezet fogni. Én több száz tüntetésen vettem részt, de minden bizonnyal ez a legszürreálisabb, amin valaha voltam. Még egyszer mondom, ezt a helyzetet a Fidesz teremtette. Nem mondom, hogy ez jó, hogy kétszázezer honfitársaimnak ki kellett ide vonulni, de szükség volt rá, és meglátjuk, hogyan tovább."