Már a Professzorok Batthyány Körének is sok volt a listázás

A közpénzből fenntartott fideszes lap listázása kicsapta a biztosítékot.

"Úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat. Mondhatná valaki: ez jó kis hecc, hiszen úgysem lesz semmi következménye. Mert valóban nem lesz. A szerzőnek és a szerkesztőnek tudnia kellene azonban, hogy hazánkban mindig vannak, akik az ilyen listába szedéstől - általában jó okkal, még ha ezúttal ok nélkül is - megijednek. 

Az esetet úgy fogják szertekürtölni az egész világon, hogy Magyarországon az agresszív nacionalista oldal győzelme nyomán, íme, máris úrrá lett a rettegés. És kiváló alkalom nyílik arra is, hogy a CEU-ügy után a meghasadt értelmiség két ága közé újabb éket verjenek. Elvből ellenezzük a listakészítést, bármilyen személyeskedő ellenségkép kialakítását és terjesztését."

- olvasható a szervezet közleményében. 

Mint ismert, a Professzorok Batthány Köre erős szálakkal kötődik a Fideszhez, ám néha azért mély levegőt vesznek, és bírálják annak politikáját. Emlékezetes eset volt, amikor 2017 elején az előző évet értékelve igen erős kritikákat fogalmaztak meg a hatalommal szemben. A szervezetet sújtó belső feszültséget jól jellemzi, hogy Ángyán József 2016 nyarán ki is lépett a körből.

A kritikák ellenére a PBK még mindig lojális a Fideszhez, sem a gyűlöletkampány, sem a választás - fogalmazzunk úgy - furcsa lebonyolítása nem lépte át a közlési kényszer küszöbét.

A listázást korábban rengetegen elítélték, Chikán Attila egyetemi tanár, az első Orbán-kormány minisztere pedig könnyeivel küzködve beszélt arról a Hírtv-ben, hogy ez nem más mint egy megfélemlítési kisérlet.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A előbbi szerint viszont több járművezető is megengedhetetlenül bánt az utasokkal.
Stummer János: A szociális dolgozók fontosabb munkát végeznek, mint a miniszterelnök.