Új választást követel a Jobbik Miskolcon

A legnagyobb ellenzéki párt súlyos törvénytelenséget talált.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú választókerületében nem végeztek időben a összeszámolással. Mint ismert, ebben a körzetben nagyon szoros az eredmény, Csöbör Katalin 127 szavazattal előzte meg a Jobbik szóvivőjét, Jakab Pétert. A párt új választást követel.

"A Jobbik országszerte vizsgál minden jogi lehetőséget, hogy felderítse a választásokon felmerült jogsértéseket. Ennek részeként kiderült, hogy Miskolcon, a Borsod 1-es választókerületben az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság a törvényi határidőn túl, április 15-én állapította meg a szavazás végeredményét" 

- áll a Jobbik hétfői közleményében.

Az internetre feltöltött jegyzőkönyvből kiderült, hogy a választási bizottság jobbikos delegáltja, Tóth Tibor az aláírása mellé a pontos dátumot is odaírta:

2018. április 15. 0:37

Igen ám, csakhogy szombaton éjfélig kellett volna ezzel végezni. Az eredeti jegyzőkönyvben ráadásul úgy szerepel április 14-e, hogy azt április 15-én írták alá. Erről később egy javított jegyzőkönyvet is feltöltöttek.

A párt szerint mindez azt jelenti, hogy Borsod 1-es választókerületben nem sikerült a szavazást a törvényeknek megfelelően lebonyolítani, ezért a mai napon a Jobbik kezdeményezte a Nemzeti Választási Bizottságnál a választás megismétlését.

Úgy tudjuk, hogy egy másik körzetben, a Pest megyei 2. számú választókerületben is hasonló történt, mint ismert, itt Szél Bernadett, az LMP társelnöke maradt alul - mindössze 300 szavatattal - Csenger-Zalán Zsolttal szemben.