A hódmezővásárhelyi Fidesz egymilliárdból titkolta el, hogy csődközelben van a város

Márki-Zay Péter szerint irgalmatlan adósságot görgetett maga előtt a település.

Ahogy a független városvezető elmondta, nem néhai elődje, Almási István temetése volt az egyetlen tétel, amit a korábbi fideszes városvezetés nem fizetett ki:

rendszeres gyakorlat volt, hogy nem fizették ki a számlákat, mert a városnak nem volt pénze.

Az önkormányzat Márki-Zay szerint rendszerint óriási adósságot görgetett maga előtt, majd az alkalmanként befolyó fejlesztési pénzekből ideig-óráig biztosította a város működését.

A polgármester arra is kitért, hogy a település költségvetése rendkívül súlyos helyzetben van:

már januárban egy egymilliárdos fejlesztési előleget éltek föl azért, hogy úgy tűnjön, mintha nem lenne mínuszban van a város.

Ezen felül az is napvilágra került, hogy az önkormányzat 240 millióval tartozik a városi kórháznak.

A független városvezető röviden reagált a róla terjesztett fideszes hazugságokra is, elmondása szerint a kormánypárt helyi képviselői még minidig csupán 3-4 embert tudtak összetrombitálni, akik arccal és névvel is vállalják a róla szóló rágalmak terjesztését.

Márki-Zay ugyanakkor megdöbbenésének is hangot adott azzal kapcsolatban, hogy politikusok és magánemberek sem érzik szégyennek, hogy a Fidesz támogatásával egy olyan bűnszervezet mellett állnak ki - sokszor mindenféle érdek vagy ellenszolgáltatás nélkül -, amely lábbal tiporja a jogállami szabályokat.

"Bárki magát konzervatívnak, jobboldalinak nevezi, és a korrupciónak ezt a szintjét elfogadja, ez nekem teljesen hihetetlen. Most a keresztényekről már nem is beszélek. Hogyan tekintheti magát egyáltalán kereszténynek valaki, aki ezt a lopást eltűri, aki ezt a megfélemlítést eltűri?"

- fogalmazott keményen a polgármester, majd hozzátette: korábban a Gyurcsány-kormányt épp ezért szidták azok az emberek, akik most vakon védelmezik Orbánt.

"Az ellenzéket négy éven át nem hívják meg a közpénzen fenntartott állami televízióba, és ezt valaki elfogadja, aztán egy távoli fogalommal demokratának tartja, nekem ez felfoghatatlan"

- hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Csaknem 50 millió forintot költött Hódmezővásárhely korábbi fideszes vezetése éttermi szolgáltatásokra

A RTL Klub híradójának beszámolója szerint 48,2 millió forintért falatoztak a tisztségviselők a város egyik értelmében. Természetesen közpénzből. Márki-Zay Péter, a város polgármestere megválasztása után azt ígérte, átnézik az előző, fideszes városvezetés számláit és szerződéseit. Így derült ki, hogy 2016 és 2018 februárja között csaknem 50 millió forint közpénzt sikerült éttermi szolgáltatásokra költeni.