Ezeket a csoportmeccseket ne hagyd ki a világbajnokságon

Ajánló.

Oroszország-Egyiptom, június 19., 20.00

Az A-csoportban ugyan nincsenek igazi világsztár csapatok, papírforma szerint Uruguay hozza a csoportelsőséget, míg Szaúd-Arábia az utolsó helyet. Ezért lehet izgalmas az Oroszország-Egyiptom meccs, a borzalmasan gyengének tűnő szbornaja hazai pályán nyilván nem szeretne leégni, ezért megelőlegezzük nekik, hogy a szaúdiakat valahogy legyűrik a nyitányon, míg Egyiptom 28 év után jutott ki újra a világbajnokságra, soraiban tudva többek között Mo Szalah-t, viszont nem túl sikeres felkészülésen vannak túl.

Portugália-Spanyolország, június 15., 20.00

A B-kvartettben a portugál-spanyol értelemszerűen adja magát, a csoportkör egyik legnagyobb rangadója lesz. Kíváncsiak vagyunk Marokkó teljesítményére is, már 18 meccs óta veretlenek.

Dánia-Franciaország, június 26., 16.00

A C-csoportban a Dánia-Franciaország meccs tűnik első ránézésre a legérdekesebbnek, de megcsodálhatjuk a nemrég Budapesten látott ausztrál válogatottat is.

Itt azért erősen opcionális a dolog, mert Peru jó formában van, a közelmúltban verték többek között Izlandot és Horvátországot is, végül a dánokhoz hasonlóan 0-0-át játszottak a svédekkel.

Argentína-Horvátország, június 21., 20.00

Argentínát a hagyományos esélyesek közé szokás sorolni, még akkor is, ha csak a selejtezők utolsó fordulójában sikerült kvalifikálni a tornára, sőt, Spanyolországtól simán kaptak egy hatost (6-1) március végén.

Horvátországot sokan sötét lónak tartják, kijöhet belőlük egy nagyon jó eredmény is, elég csak Mandzukicra, Modricra, vagy Rakiticre gondolni, akik a világ legjobb klubjaiban edződnek.

Érdemes lesz figyelni a 2016-os Eb-meglepetés Izland teljesítményét is, első körben mi nem adunk nekik sok sanszot Argentína, Horvátország és Nigéria mellett.

Brazília-Costa Rica, június 22., 14.00

Ezt csak azért tettük ide, mert valószínűleg ez az a meccs, ahol Neymarék örömfocijában gyönyörködhetünk, a csoportkör egyik legsimább összecsapásának ígérkezik, de azért itt lesz egy Brazília-Svájc, és Szerbia-Svájc meccs is, utóbbi esélyes, hogy a második továbbjutó helyről fog dönteni.

Mexikó-Svédország, június 27., 16.00

Első ránézésre talán nem mozgatja meg annyira a fantáziánkat, de Németország szerintünk csont nélkül megy tovább az F-csoportból, a negyedik csapat Dél-Korea.

Valószínűleg Mexikó és Svédország fog küzdeni a továbbjutásért, bár ha beragadnak a németek, akkor a Németország-Mexikó és a német-svéd meccs is jó lehet.

Anglia-Belgium, június 28., 20.00

Az angolok valószínűleg erősebbek lesznek, mint az Európa-bajnokságon voltak, a belga aranygeneráció meg egyelőre örök ígéretnek tűnik, de talán ez lesz az a torna, ahol kijön belőlük, ami a neveik alapján bennük van.

Lengyelország-Kolumbia, június 24., 20.00

A többség azt mondja, hogy a lengyelek szereplése Robert Lewandowski formáján múlik, pedig Piotr Zielinski, a Napoli támadó középpályása legalább annyira fontos láncszeme a csapatnak, ha nem fontosabb. Sokan Kevin De Bruyne szintű futballistának tartják, Lewandowskinak pedig szüksége lesz a pontos kiszolgálásra ahhoz, hogy gólokat tudjon szerezni.

Kolumbia felemás felkészülésen van túl, legyőzték a franciákat 3-2-re, hogy aztán ikszeljenek a nagyon gyengének tűnő ausztrálokkal (0-0), végül Egyiptom ellen sem tudtak gólt szerezni, szintén 0-0, de az egy döntetlennel és három vereséggel hangoló Japán még ennél impotensebb formát mutat, ahogy Szenegálra sem tennénk sok pénzt ebben a csoportban.