Sima győzelemmel kezdte a magyar férfi pólóválogatott a Világliga Szuperdöntőt

Duna Aréna.

Első negyed

Az első ráúszást elhoztuk, majd három támadásunk lövése is a kapufán csattant, mindegyik esetben Erdélyi Balázs révén, a negyedik próbálkozást az ausztrál kapus hárította.

3 perc 50 másodperccel az első negyed vége előtt Vámos Márton lövése már a hálóban landolt, majd az ausztrál próbálkozást hárította Nagy Viktor, emberelőnybe is kerültünk, 2-0, Zalánki Gergő.

2 perccel a negyed vége előtt érkezett az első ausztrál gól, Roach Aidan szerezte, majd ők is dobtak egy kapufát, amit óriási Zalánki bomba követett, 3-1-re módosítva az állást.

Második negyed

Kezdésként ausztrál gól érkezett Kayes Joseph-től, aztán néhány Nagy Viktor védés, ezekben a percekben jól védekeztek, vagy rosszul támadtak a csapatok, nézőpont kérdése.

Végül Erdélyi büntetőjéből nagyjából fél perccel a nagyszünet előtt szereztünk egy gólt, három kapufa után már kijárt neki.

A második negyed az ausztrálok felsőlécen csattanó lövésével végződött.

Harmadik negyed

A megnyert ráúszásból meg is szereztük az ötödik gólt, Bedő Krisztián, sőt, szinte rögtön utána Bátori Bence dobása már a hatodikat jelentette.

Ezután rövid gól nélküli időszak következett, majd Vámos ötméterese, 7-2. Erdélyi második gólja összességében már a nyolcadik volt, ezt követte egy ausztrál szépségtapasz, aztán újra magyar gól, Zalánki harmadszorra zörgette meg az ausztrál hálót.

Néhány másodperccel a negyed vége előtt az ausztrálok még lőttek egyet, 9-4.

Negyedik negyed

Magyar védés az első érdekes momentum, de ezúttal már nem Nagy Viktor, hanem Kardos István Gergely volt a magyar kapuban, ezután Manhercz első gólja érkezett, 10-4.

Ausztrál próbálkozások, például egy kapufa után Kovács Gergő jelentkezett az első góljával.

Nagy Viktor helyettese a záró negyed utolsó percéig őrizte hibátlanul a magyar kaput, de ekkor megszerezték az ausztrálok az ötödik góljukat.

A tizenkettedik magyar találat 32 másodperccel a meccs vége előtt jött, ami a végeredményt is beállította, Magyarország-Ausztrália 12-5.

(fotó: Béli Balázs / Alfahír)