Mészáros Lőrinc megvette a Club Aligát

Ezt is behúzta a felcsúti milliárdos.

A PRO-MOT a Club Aliga 37 hektáros területe és az üdülőkomplexum 167 férőhelyes kikötője mellett a magyar állam tulajdonában lévő, további 10 hektáros ingatlan vagyonkezelési jogait is birtokolja. 

Az Appeninn leányvállalata megvásárolja a jelenlegi izraeli tulajdonos, az SBI csoport PRO-MOT Hungária Kft. felé fennálló követelést is.

A tranzakció, a nemzetközi szakértők bevonásával végzett vagyonértékelést, és teljes körű jogi átvilágítást, illetve vételár megfizetését követően 2018. december 20-ig zárul.

A Balatonvilágos területén lévő, mintegy 47 hektáros Club Aliga közvetlenül a Balaton partján fekszik. Az üdülőcentrum területén a szállás- és strandolási lehetőségen túl egy 167 férőhelyes kikötő is van. 

Az egykori pártüdülőt 2007-ben privatizálták, ekkor került az izraeli érdekeltségű PRO-MOT Hungária Kft. tulajdonába az üdülőközpont ingatlanjainak 37 hektáros területe. A teljes komplexumból fennmaradó mintegy 10 hektáros ingatlan tulajdonosa a magyar állam maradt, ugyanakkor a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal (KVI) 2007. márciusában kötött megállapodásnak köszönhetően az állami terület 49 éves határozott időtartamra szóló vagyonkezelői jogait is a PRO-MOT szerezte meg. 

A tranzakció zárását követően a Club Aliga területén működő turisztikai létesítmények, hoteleket és apartman házak működtetését az Appeninn Holding a csoporthoz tartozó turisztikai vállalatokkal, a Hunguest Hotels Zrt.-vel és a Balatontourist bevonásával kívánja biztosítani. 

Az Appeninn az elkövetkező időszakban felülvizsgálja azokat a közel 10 éves turisztikai fejlesztési elképzeléseket is, amelyeket a korábbi tulajdonos kívánt a területen megvalósítani. Amennyiben szükséges a társaság új fejlesztési koncepciót dolgoz ki a Club Aliga turisztikai célú hasznosítására, melynek részleteit az üzletrész adásvételét követően ismerteti a társaság - közölte az Appeninn Holding.

(Fotó: hajozas.hu)