Utasok zavarták le a bicskás részeget a vonatról, simán megússza

Kötekedett az utasokkal, majd a kalauzra is kést fogott egy részeg férfi. Megússza.

A közlés szerint a Berettyóújfalui Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a hosszúpályi férfi ellen, aki

ittas állapotban kötekedett a vonaton az utasokkal, majd az őt rendreutasító kalauzt bicskával fenyegette meg.

2018. április 2-án, kora délután, az ittas férfi Konyár-Sóstón szállt fel a Nagykereki és Debrecen között közlekedő személyvonatra. Az agresszív férfi a vele együtt felszálló utastársát provokálta, kiabált vele. A vonaton szolgálatban lévő jegyvizsgáló rendre utasította a vádlottat és felszólította, hogy a következő megállóhelyen szálljon le.

A szerelvény rövid idő elteltével megállt, azonban az ittas férfi nem szállt le, hanem elővett egy bicskát, azt kinyitotta, maga előtt és a vele szemben álló kalauz felé tartotta, majd kijelentette, hogy nem fog leszállni.

Ezt követően a sértett megpróbálta elvenni a vádlottól a kést, közöttük dulakodás, lökdösődés alakult ki. Az utasoknak sikerült a vádlottat lefogni, és elvették tőle a bicskát. Az agresszív férfi önszántából továbbra sem volt hajlandó leszállni, elővett egy eldobható borotvát, és azzal hadonászott az utasok felé. A vádlott végül az utasok határozott felszólítására szállt le a vonatról.

A sértett a dulakodás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett, és könnyű testi sértés vétsége miatt kérte a vádlott megbüntetését.

A sértett jegyvizsgáló a személyvonaton szolgálatban volt, a munkáját végezte, így közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, szóval túl nagy baja nem lesz ebből sem, jöhet a következő szint.