Annak, aki még mindig azt hiszi, hogy a kormánymédia nem fake news-gyár

Sajnos odáig süllyesztette a Fidesz a magyar médiaviszonyokat, hogy heti szinten kell beszámolni arról, hogy a kormányközeli sajtótermékekben milyen elképesztő fantazmagóriáknak engednek teret azért, hogy az általuk ellenségnek titulált ellenzéki oldal egyes szereplőit megalázzák, lejárassák és ellehetetlenítsék. Most épp a Ripost került sorra, hogy helyreigazítást adjon ki, mivel már évekkel ezelőtt is elképesztő hazugságokat állított a a Jobbik korábbi elnökéről, Vona Gáborról.

Vona Gábor NEM koccintott az aradi tábornokok kivégzésére és NEM Haynau híve!

- ezzel a címmel közölt helyreigazítást a Ripost, ami a fentiek valóságtartalmáról még 2016.03.14-én próbálta meggyőzni olvasóit.

A lap továbbá valótlanul állította azt, hogy Vona koccintott az Aradi vértanúk kivégzésére, gyalázta 1848 emlékét, hazaárulónak nevezte '48-as forradalmárokat, olyat mondott, hogy minden forradalom a sátán műve, labancnak tartja magát, és szerinte az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vezetőjének kijárt a megtorlás.

Nemcsak a Ripost, hanem a TV2 is hazudott. A Nemzeti Választási Bizottság tegnapi ülésén megállapította, hogy a TV2 megsértette a választási törvény jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét azzal, hogy a Tények című műsorában

valótlanul állította, hogy Vona Gábor hitet tett Allah mellett.

A Fidesz-KDNP által nívódíjjal kitüntetett "hírműsor" a többszöri elmarasztaló ítélet ellenére sem állt le az alternatív valóság építésével. Legutóbb a tiszavasvári választási kampány időszakában közölt hazugságoktól hemzsegő lejárató anyagot, mellyel egyoldalúan próbálta befolyásolni a választást. 

A kormányközeli média hazugságaira akár napi szinten is felhívhatnánk a figyelmet, de megvárjuk a bírósági döntéseket, így ezekre csak heti szinten kerül sor. A Fake News gyár pedig tovább terjeszkedik, ezért legyenek tudatos hírfogyasztók és olvassanak minket.