Ha a Sargentini-jelentés hazaárulás, akkor ezek micsodák?!

Akkor mondd másra, hogy hazaáruló, ha te nem vagy az.

Zajlik az Országgyűlésben az ellen-Sargentini-határozat vitája, amely jórészt arról szól, hogy a kormánypárti politikusok szerint hazaárulással ér fel az eredeti Sargentini-jelentés támogatása, mert így bejönnek a migránsok, miközben az ellenzék arra próbál kísérletet tenni, hogy elmondja a közvetítést valamilyen oknál fogva figyelemmel kísérő választópolgároknak, az amúgy kritizálható jelentés 12 pontja közül mindössze 1 foglalkozik a bevándorlással. Ennél sokkal nagyobb hangsúlyt kap a jogállamiság lebontása és a korrupció kérdése.

Orbán figyelemelterelésként már a saját javaslata ellen harcol

Éppen most tárgyalja a magyar parlament a kormánypárt „A Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról" című, a Sargentini-jelentésről szóló indítványát, ahol a kormánypárti képviselők demagóg felszólalásai után Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője keményen szembesítette őket azzal, hogy vannak, akiket még nem sikerült megtéveszteni a hibrid rendszer által kialakított alternatív valósággal.

Mindenesetre, ha már annyiszor szóba került a hazaárulás, Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő 2 percben összefoglalta azokat az eseteket, amikor éppenséggel a fideszes politikusok árulták a hazát a baloldallal egy gyékényen.

  • 2005. szeptember 7-én a fideszes politikusok kivétel nélkül támogatták Románia feltétel nélküli EU-csatlakozását, annak ellenére, hogy korábban Orbán Viktor Tusványoson még arról beszélt, amíg Bukarest nem biztosít az erdélyi magyar közösségnek autonómiát, ő sem szavazza meg a románok felvételét.
  • 2007. december 17-én a fideszesek is olvasatlanul fogadták el a lisszaboni szerződést, ami már csak azért is kínos, mert most meg a magyar szuverenitást féltik az EU-val szemben, pedig arról ők mondtak le még azzal a döntéssel.
  • 2008. január 1-jén a Fidesz és az MSZP közös szavazatával szüntették meg a határőrséget.
  • A letelepedési kötvények forgalmazása.
  • Két év alatt 5000 ukrán vendégmunkást hoztak be 450 millió forintból Magyarországra azok után, hogy Orbán Viktor kijelentette, még vendégmunkásnak sem szeretnének idegeneket hazánkban.