Már csak néhány órája van, hogy lakástakarék szerződést kössön, megrohamozzák a bankokat az emberek

Hirtelen halál.

A kiépülő pártállam tankönyvi tüneteként az Országgyűlés Gazdasági bizottságának titkárságáról a Fidesz sajtóirodájához irányítottak minket, amikor Bánki Erik fideszes képviselő javaslatáról érdeklődtünk, amelynek értelmében a lakástakarék-pénztárak állami támogatását eltörlik. Annyi azonban bizonyos, hogy a tervezetet rapid módon verték át a testületen. Jellemző, hogy a napirendi pontok között nem is szerepelt a törvényjavaslat, amelyet napirend-kiegészítésként vita nélkül szavaztattak meg a kormánypárti többséggel, úgy, hogy az addig ismeretlen előterjesztést felolvasták nekik. A jelenlévő ellenzéki képviselők nem támogatták a tárgysorozatba vételt.

"Lakástakarék-ügyben keressük a Fidesz sajtóirodáját!"

Telefonon érdeklődtünk az Országgyűlés Gazdasági bizottságánál a fideszes Bánki Erik által benyújtott T/2600-as számú törvényjavaslatról, amely ugye megszüntetné a lakástakarék-pénztárak állami támogatását. Orbán Viktor pártja azt szeretné, ha nem járna tovább állami támogatás a lakás-előtakarékosságra. A lakáscélú megtakarítás állami dotációjának elvétele a már megkötött szerződéseket nem érinti, a szerződések esetleges meghosszabbítását azonban igen!

Ma háromnegyed hatkor összeül a Törvényalkotási bizottság is, holnap pedig a napirend előtti felszólalásokat követően első napirendi pontként kerül sor az összevont vitára, majd a zárószavazásra is. A javaslat szerint a törvény a kihirdetést követő napon lép hatályba. Megkerestünk több pénzintézetet, amelyektől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 

ma még köthető állami támogatással járó lakástakarék szerződés, ám holnap már valószínűleg nem. 

A változtatás nem csak azokat érinti, akik a jövőben tervezték, hogy takarékoskodni kezdenek, hanem azokat is, akik szeretnék lejáró szerződésüket meghosszabbítani, vagy hosszabb futamidősre változtatni. Így nem csoda, hogy a pénzintézetek ügyfélszolgálatait a munkaidő lejárta után megrohamozták az ügyfelek, az OTP informatikai rednszere pedig akadozik az óriási terhelés miatt. 

 

A lakástakarék elvételével a luxuskormány végleg cserben hagyta a fiatalokat

Akinek a gyomra esetleg eddig is nehezen vette be a látványt, ahogyan a kormánypárti politikusok és cimboráik százmilliókat és milliárdokat keresnek, majd luxuséletüket saját bulvárlapjaik címlapjain tárják elénk, az most kapaszkodjon meg, ugyanis a Fidesz indoklása szerint többek között azért kell véget vetni a lakástakaréknak, mert„a megtakarítást a futamidő végén akár medence vagy szauna építésére is fel lehet használni",