Ez vár ránk október 23-án

Sűrű napnak ígérkezik.

9.00 óra: Ünnepélyes zászlófelvonás a budapesti Kossuth téren.

10.00-17.00 óra: Megtekinthető az Országházban a Szent Korona, a díszlépcsőház és a kupolacsarnok.

11.00 óra: Az LMP ünnepi megemlékezésén az I. kerületi a Mansfeld Péter-emlékműnél beszédet mond Keresztes László Lóránt, az ellenzéki párt társelnöke.

12.45 óra: Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető koszorút helyeznek el a Nagy Imre-szobornál.

13.00 óra: A Magyar Liberális Párt megemlékezése az Új Köztemetőben. Beszédet mond Fodor Gábor pártelnök, Bősz Anett országgyűlési képviselő, díszvendég Mécs Imre, valamint Pomogáts Béla író, kritikus és irodalomtörténész.

15.00 óra: A Demokratikus Koalíció Novotel Budapest Cityben tartandó rendezvényén beszédet mond Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke. Előtte a Nagy Imre-szobornál koszorúznak.

15.00 óra: A központi állami ünnepségen a budapesti Terror Házánál beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.

15.00 óra: A Mi Hazánk Mozgalom rendezvénye a Corvin közben. Igei köszöntőt mond Kovács Attila református lelkipásztor.

15.30 óra: A Jobbik megemlékezése a Bródy Sándor utcában, a Magyar Rádió volt székháza előtt. Beszédet mond többek közt Sneider Tamás, az ellenzéki erő elnöke, valamint Murányi Levente ’56-os szabadságharcos.

15.45 óra: „Közös” ellenzéki tüntetés a korrupció ellen a Bem téren. Felszólal többek közt Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Hadházy Ákos, aki aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője, Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője.

17.30 óra: Az LMP ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő fáklyás felvonulása a Szent Gellért térről a Corvinus Egyetem elé a tandíjmentes felsőoktatásért. Beszédet mond Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt

18.00 óra: A Magyarok Világszövetsége és a Herman Ottó Társaság megemlékezése a Magyarok Házában. Ünnepi beszédet mond Veszelszki Ferenc, a Herman Ottó Társaság elnöke.