Gyöngyösi: Orbánéknak a CEU-val az a bajuk, hogy nem az övéké

Szolgákat akarnak nevelni.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője Facebookon egy másik szemszögből közelítette meg a CEU elüldözésének ügyét, "egy tizenegy éves fiút nevelő szülő szemszögéből". Gyöngyösi nem akarja megszabni, hogy mit csináljon a fia, hogy milyen iskolákba járjon, csak annyit szeretne, hogy az otthonról kapott értékeket soha ne felejtse el. Az ellenzéki párt politikusa azt írja, hogy sokat vitatkozott liberálisokkal és baloldaliakkal egyetemi évei alatt.

"Ezért nem ijednék meg attól sem, ha a fiam egy olyan egyetemen szeretne majd tanulni, mint a CEU. Egy igazi hazafi, egy igazi keresztény ugyanis képes maga eldönteni, hogy mi a rossz és mi a jó, képes arra, hogy megvédje saját igazát."

Gyöngyösi szerint ez a különbség az igazi hazafiság és a magyar kormány tevékenysége között, "nem azzal van nekik bajuk, hogy a CEU-nak milyen a szellemisége... Ugyan dehogy! Nekik azzal van bajuk, hogy a CEU nem az övéké. Orbán Viktor a magyar gyerekekből nem hazafit, vagy igaz keresztény embert, hanem szolgát akar nevelni."

A teljes poszt:

(fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)