Szembesítés a parlamentben: „elég, ha csak ránézünk a mostani Fideszre, hány volt kommunista van benne”

A Jobbiknak nincs más lehetősége, mint az ellenállás - hangzott el az Országgyűlésben.

Szilágyi György hétfőn a parlamentben is szembesítette a fideszes képviselőket azzal, hogy amit jelenleg művelnek, az a kádári diktatúra restaurációja. Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap a jobbikos politikus még a Lendvay utcában, a Fidesz-székháznál beszélt erről újságírók előtt.

Jobbik: az 1956-os szabadságharc még ma is tart, ugyanazokkal vívjuk

November 4-re emlékezve Szilágyi felidézte a 1956-os eseményeket, majd az azt követő Kádár-korszakot, ami után 1989-1990-ben a rendszerváltás idején - a képviselő szavai szerint -„úgy éreztük, hogy végre beteljesül az 56-os hősök szabadságvágya, és Magyarország egy független országként élheti a világát".Ugyanakkor Jobbik szóvivője úgy látja, az elmúlt évek bebizonyították, hogy „nem rendszerváltás, hanem csak módszerváltás történt",

Napirend előtti felszólalásban Szilágyi György arra figyelmeztetett, az 1956-os szabadságharc vérbefojtását követő 30 éves kádári diktatúra után nem történt rendszerváltás, csak módszerváltás volt, a kommunisták átmentették a hatalmukat különböző szervezeteken keresztül.

"Elég, ha csak ránézünk a mostani Fideszre, hány volt kommunista van benne"

- magyarázta Szilágyi György.

Értékelés szerint 2006. október 23-a 1956. november 4-ének felel meg, míg a 2010-es kétharmados győzelem 1956. november 11-ét idézi, amikor is megkezdődött a kommunista diktatúra restaurációja.

Jelenleg is vannak rendszerellenesek, akiket a hatalom ki akar irtani, és párthoz hűek, akik zsíros szerződésekhez jutnak. A Kádár-rendszerben tanácselnökök tartották kézben a Fideszt, most a NER-lovagok. Pártpropaganda hallatszik mindenhonnan, ma már a gyilkosságokat is a médián keresztül hajtják végre (vö.: lejárató hazug cikkek, karaktergyilkosságok). "A teljes diktatúra felé megyünk, a cél az egypárt rendszer" - foglalta mindezeket össze Szilágyi György.

"A Jobbiknak nincs más lehetősége, mint az ellenállás"

- hangzott el az üzenet az Országgyűlésben, majd a képviselő hozzátette: le kell győzni a NER-rendszerét, erre köteleznek minket az 1956-os hősök.

A kormány részéről Takács Szabolcs Ferenc államtitkár válaszolt, aki a felvetések helyett inkább arról beszélt, hogy Orbán Viktorék képviselik 1956 üzenetét.

(Címlap- és borítókép: Béli Balázs - Alfahír)

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".