"Orbán Viktor sportos utazásairól kérdezett, a választ pedig a kormánysajtótól kapta meg"

Ezzel a bátor felvezetéssel mutatta be Szombathy Pál, a Digi Sport napindító műsora, a Reggeli Start műsorvezetője a jobbikos Szilágyi Györgyöt. A politikus a kormányfő "korrupciógyanús" magángépes útjairól beszélt, illetve tisztázta az őt ért vádakat.

Emlékezetes, Szilágyi György kérdésére ismerte el a parlamentben Orbán Viktor, hogy az utóbbi harminc évben, ha tehette, kiment a fontos sporteseményekre, és nem érezte aggályosnak, hogyha ezekre egy magántulajdonban lévő luxusgéppel utazott ki.

Mivel a kormánypárti sajtó (és/vagy a propagandaminisztérium) a tényt nem tudta cáfolni, jobb híján kitalált egy valótlanságot Szilágyi Györgyről. Azt hazudták ugyanis, hogy az ellenzéki képviselő egy luxusút keretében vett részt a 2016-os Rió-i olimpián.

Az állításukból csak annyi volt igaz, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) regisztrált kontingensének tagjaként utazott ki a játékok színhelyére, hogy többedmagával a Budapest 2024-et népszerűsítse, valamint gyakorlatban is megismerje, hogyan kell egy ekkora volumenű rendezvényt megszervezni. A jobbikos politikust elsősorban az infrastruktúra érdekelte, az ideiglenesen felhúzott létesítményeket, és a közlekedési helyzetet vizsgálta meg.

Cáfolta azt is, hogy luxusosztályon utazott volna a helyszínre, és azt is, hogy bemehetett volna a különböző sporteseményekre. Az akkreditációja csak a zárt olimpiai szurkolói zónára vonatkozott, a stadionokba neki is jegyet kellett volna váltania.

Arra a kérdésre, hogy mi a konkrét baja Orbán Viktor útjaival, Szilágyi György közölte: egy magánember, egy magánvállalkozó adott a magyar miniszterelnöknek luxusajándékot, majd utána elnyert egy 25 milliárdos sportcsarnok-építési közbeszerzést Székesfehérváron. A politikus ugyanakkor emlékeztetett: Orbán Viktor sohasem magánember, a TEK folyamatos védi őt közpénzből, így ezekre az utakra is elkísérik a kormányfőt, amit még Pintér Sándor is elismert.

A teljes beszélgetésért KATTINTSON IDE.

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".