Ismét hazugságon kapták a Habony-médiát

Közleményben cáfolta kedden Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy több millió forintos ajándékutat fogadott el a 2016-os riói olimpiára.

"Orbán Viktorral és a maffiakormánnyal ellentétben nem jutalomúton, luxusvadászaton, vagy a túlárazott közbeszerzési visszaosztásainak hálájából fakadó magánrepülős ajándékúton vettem részt a 2016-os riói olimpián, hanem egy hivatalos magyar küldöttség tagjaként"

- fogalmazott az ellenzéki politikus szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Hozzátette, hogy a megjelent sajtóhírrel szemben nem business-, hanem turistaosztályon utazott és nem ötcsillagos szállodában szállt meg.

"A Jobbik sportért felelős politikusaként, meghívás alapján tagja voltam az Olimpiai Védnökök Testületének. Ez megtiszteltetés volt számomra, hiszen volt olimpiai bajnokokkal, neves sportvezetőkkel, sportdiplomatákkal és közéleti szereplőkkel dolgozhattam együtt a testületben" – hangsúlyozta Szilágyi, aki elmondta azt is, hogy a testület legfontosabb feladata, Magyarország 2024-es olimpiai pályázatához kapcsolódóan a különböző olimpiai rendezéshez kapcsolódó tervek, elképzelések véleményezése, az olimpiai pályázat népszerűsítése és a sportdiplomáciai feladatok ellátása volt, ezzel is erősítve „Magyarország esélyeit az olimpiai pályázatnál".

A képviselő az Origo keddi cikkére reagált, miszerint a jobbikos országgyűlési képviselő több millió forintos ajándékutat fogadott el a 2016-os riói olimpiára. A hírportál azt írta, hogy Szilágyi György tíz napot töltött luxuskörülmények között, és VIP-belépőt kapott az olimpia összes rendezvényére, aminek költségeit a Budapest 2024 Kft. állta.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.