Kirúgták az Aston Martint használó exnagykövetet

A tegnap lencsevégre kapott Aston Martin nem a bécsi magyar követségé, hanem a volt bécsi nagyköveté. A diplomatarendszám használata viszont szabálytalan. A munkatársat azonnal elbocsátották.

Az ATV megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium ezt írta:

A személygépkocsi nem a KKM tulajdona. A gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából

A jelenlegi bécsi nagykövet Nagy Andor (2013-18 között tel-avivi nagykövet volt), aki Perényi Jánost váltotta hivatalában az osztrák fővárosban – ismerteti az ATV.

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk, egy újonnan több mint 80 milli forintos autóval furikázott a bécsi magyar nagykövetség egyik munkatársa.

Aston Martinnal veret Bécsben egy magyar diplomata

Az oe24.at vasárnap közölt fotót az újonnan több, mint 80 millió forintot érő Aston Martin Vanquishról. A kocsit sikerült azonosítaniuk, és kiderült, hogy a a bécsi magyar követség egyik munkatársáé. A kocsit a lap egyik olvasója kapta lencsevégre a bécsi Ringstrasse egyik parkolójában.(Fotó: oe24.at)

 

Legolvasottabb híreink