Tudta? Budapest jobb hely, mint Bécs

Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu

Kósa Lajos-i értelemben vett nagyívű interjút adott Kósa Lajos a Népszavának, aki szerint a CEU nem költözik, és ha Magyarországon bérrabszolgaság van, akkor Németországban is.

"A Közép-Európai-Egyetem Budapesten fog maradni. Nem végez graduális, csak posztgraduális képzést, itt van Budapest belvárosában, nem tennék nagy összeget arra, hogy elmegy," mondta a CEU-ról Kósa Lajos a Népszavának. Szerinte blöff, hogy "Bécsben akkreditálnak olyan szakokat, amiknek a tanszékei, az oktatói, a hallgatói is Budapesten vannak." Ez még semmi, Kósa ezután kezd el igazán felpörögni:

"Én Torontóba költözök attól, hogy vettem egy torontói képeslapot és hazaküldöm? Nem fognak elköltözni. Nem is akarnak elköltözni, mert jól látják: Budapest jobb hely, mint Bécs."

Most hogy ezt tudjuk, tovább is léphetünk: Kósa Lajosnak természetesen a rabszolgatörvénynek is hívott túlórakeretet növelő törvényjavaslatról is volt pár jó szava. Mint mondta: ő inkább a versenyképesség, a hatékonyság, a célszerűség oldaláról közelítené meg a kérdést.

Ebben történetesen igaza is van, hiszen nehéz is lehetne a Családok évében a családok oldaláról megközelítenie a kérdést:

Túlóraország: Így tesznek önmagunk ellenségeivé minket

A magyar ember szeret dolgozni. A gép mellett, a soron, az íróasztal előtt, a volán mögött. Dolgozik hajnalban, nappal, késő éjjel, két vagy három műszakban. Bejelentés nélkül, vagy négy órában, feketén és hétvégén is. A magyar ember észre sem veszi, hogy rámegy az élete, az egészsége, hogy elvesztegeti az idejét, a lehetőségét, hogy rabságba ejti magát.

Az is kiderült, hogy Kósa (vagyis a Fidesz) nem tartotta fontosnak egyeztetni a szakszervezetekkel erről az apróságról. Kósa egyébként az éjszakába nyúló vitában is nagyot ment, erről itt olvashat bővebben.

Németország = Magyarország

"A német cégek vélhetően azért örülnek, mert a német szabályozás, a német munkaidőkeret-számítás hasonló. Megjegyzem, hogy ha az ellenzék most bérrabszolgaságot, súlyos kizsákmányolást, hatékonyságvesztést vizionál, akkor Németországban is bérrabszolgaság, rettenet, súlyos kizsákmányolás van."

Jaja. Meg ugyanakkora bérek. Oder?

(Népszava)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1