Repkednek a milliárdok a vadászati világkiállítás körül

2021-ben lesz, de már most elmehet 750 millió forint ajándéktárgyakra.

Noha kérdéses lehet, hogy manapság mekkora presztízse van a vadászatnak Európában, a magyar kormány –és annak számos hobbivadász tagja- az újabb gigaberuházást éppen ebben, a 2021-es budapesti vadászati világkiállításban látja.

A hvg.hu cikke szerint az 1971-es nagyszabású budapesti rendezvény után, 2021-ben újra vadászati világkiállítást rendez Magyarország. Bár a megnyitóig még mindig közel három év hátra van, az esemény büdzséje már most feszegeti a tervezett, 50 milliárd forintos keretet.

Azt pedig minden rutinos magyar adófizető jól tudja, hogy ezek a költségek végül mindig jelentősen megnőnek: a tavalyi vizes vébé is 25 milliárd forintról indult, aztán 135 lett belőle, és még mindig újabb költségek jönnek elő. Vagy elég csak a Puskás Ferenc stadionra gondolnunk, aminek felújítását –majd teljes elbontását és újjáépítését- 30 milliárd forintra harangozták be, ami végül bruttó 190 milliárdra növekedett.

A rendezvény körül jelentős számú infrastrukturális fejlesztés lesz, valamint külső programokat is szerveznek hozzá művészeti kiállításoktól a gasztronómiai bemutatókig. A lap úgy tudja, jövő év első félévére csak a logótervekre és gyártásra 250 millió, ajándéktárgyakra pedig további 750 millió forintot szánnak.