2018. 12. 16. 13:50

Az ellenzéki pártok és képviselők nem kérnek az erőszakból és a Fidesz provokátoraiból

Közös nyilatkozatot írtak alá az ellenzéki pártok, melyben elutasítják a kormánypártok piszkos módszereit és a tüntetések befolyásolását.

A nyilatkozat szövegét változtatás nélkül közöljük:

"Az ellenzéki pártok megbízható forrásból úgy értesültek, hogy a kormány érdekében provokátorok és más kétes elemek készülnek megzavarni a mai, rabszolgatörvény elleni tüntetést.

Az ellenzék nem kér a Fidesz által felkért provokátorokból! A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők azt követelik Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy biztosítsa a magyar állampolgárok békés gyülekezéshez való jogát! Elvárjuk, hogy a Rendőrség kiemelje a tömegből a provokátorokat és a jogszabályoknak megfelelően járjon el velük szemben. Azt kérjük a tüntetőktől, hogy ne üljenek fel a provokációnak és őrizzék meg a tüntetés békés jellegét.

Vadai Ágnes  frakcióvezető-helyettes
Demokratikus Koalíció

Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő
Jobbik

Demeter Márta frakcióvezető-helyettes
LMP

Tóth Bertalan frakcióvezető
MSZP

Szabó Tímea frakcióvezető
Párbeszéd

Szél Bernadett
Független országgyűlési képviselő

Hadházy Ákos
Független országgyűlési képviselő
"

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

Provokátorok skandálták a keresztényellenes rigmusokat?

A Jobbik alelnöke szerint az ilyen kiélezett és visszás közéleti helyzetekben mindig érdemes föltenni magunknak a kérdést: vajon kinek áll érdekében, hogy ilyen jelenetek játszódjanak le?"Meggyőződésem, hogy ezek a nemtelen támadások, gyalázkodások direkt provokációk, amelyek éppen a lényegről kívánják elvonni a figyelmet"- fogalmazott a képviselő, aki hozzáteszi: a Jobbik és a tüntetők épp a családok védelmében lépnek fel.