A rendőrség az ügyészségnek továbbította Hadházyék feljelentését

Szerintük nem tartozik a hatáskörükbe.

A hatóság Hadházy Ákos azon Facebook-bejegyzésre reagált, amit délelőtt mi is közöltünk. Ebben a képviselő a rendőrséget bírálja amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg, a feljelentéseket ez idáig válasz nélkül hagyta.

A közlemény szerint az MTVA-székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő december 17-én Budapesten, a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ központi panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség "következetes" gyakorlata nyomán minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Ha hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz - írták.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény alapján a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, a BRFK a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte - olvasható a közleményben.

A rendőrség még nem kezdte meg a nyomozást a közmédia épületében meghurcolt képviselők ügyebén

„A rendőrség nem hogy nem védett meg a biztonsági őrök törvénytelen erőszaka ellen, de az azóta eltelt időben még csak meg sem kezdte a nyomozást"- írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos, aki képviselőtársával, Szél Bernadettel közösen tett feljelentést december 17-én hivatalos személy elleni erőszak miatt.