Németh Szilárd most azt írta: "Airbus A-319-es repülőgépből kettő darab van"

A honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára Demeter Márta írásbeli kérdésére csupán 6 szóban válaszolt:

"Airbus A-319-es repülőgépből kettő darab van".

Mivel az Országgyűlés Honvédelmi bizottságának LMP-s alelnöke szerint a testületben nem kapnak rendszeres tájékoztatást a katonai beszerzésekről, valamint írásbeli kérdésére a Falcon 7X esetében benkő Tibor honvédelmi miniszter 19 nappal azelőtt tagadta le azt, hogy újabb gépet vásárolnának, mint ahogy a tulajdonlás tényét a sajtó feltárta, ezért arra volt kíváncsi a politikus, hogy

  1. Pontosan hány Airbus A-319-es repülőgép van a Honvédelmi Minisztérium és a honvédelmi szervezetek vagy a miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdasági társaságok tulajdonában?
  2. Amennyiben az említett két gépnél több Airbus A-319-es repülőgép van a Honvédelmi Minisztérium és a honvédelmi szervezetek vagy a miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdasági társaságok tulajdonában, jelöljék meg a beszerzés pontos időpontját, az eljárás módját, a beszerzés indokát és a pontos vételárat.

Emlékezetes, az Airbusokat is előszeretettel használja Orbán Viktor, erre utal az is, hogy légiutas-kísérőt keres a honvédség.

Érdekes egyébként, hogy Benkő Tibor a szakbizottság előtt arról beszélt, hogy semmilyen kivetnivalót nem lát abban, hogy a kormányzat tagjai is használják a honvédség által beszerzett repülőket.

(Címlap- és borítókép: Orbán Viktor a 605-ös lajstromszámú géppel landolt Izraelben - Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."