Németh Szilárd most azt írta: "Airbus A-319-es repülőgépből kettő darab van"

A honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára Demeter Márta írásbeli kérdésére csupán 6 szóban válaszolt:

"Airbus A-319-es repülőgépből kettő darab van".

Mivel az Országgyűlés Honvédelmi bizottságának LMP-s alelnöke szerint a testületben nem kapnak rendszeres tájékoztatást a katonai beszerzésekről, valamint írásbeli kérdésére a Falcon 7X esetében benkő Tibor honvédelmi miniszter 19 nappal azelőtt tagadta le azt, hogy újabb gépet vásárolnának, mint ahogy a tulajdonlás tényét a sajtó feltárta, ezért arra volt kíváncsi a politikus, hogy

  1. Pontosan hány Airbus A-319-es repülőgép van a Honvédelmi Minisztérium és a honvédelmi szervezetek vagy a miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdasági társaságok tulajdonában?
  2. Amennyiben az említett két gépnél több Airbus A-319-es repülőgép van a Honvédelmi Minisztérium és a honvédelmi szervezetek vagy a miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó gazdasági társaságok tulajdonában, jelöljék meg a beszerzés pontos időpontját, az eljárás módját, a beszerzés indokát és a pontos vételárat.

Emlékezetes, az Airbusokat is előszeretettel használja Orbán Viktor, erre utal az is, hogy légiutas-kísérőt keres a honvédség.

Érdekes egyébként, hogy Benkő Tibor a szakbizottság előtt arról beszélt, hogy semmilyen kivetnivalót nem lát abban, hogy a kormányzat tagjai is használják a honvédség által beszerzett repülőket.

(Címlap- és borítókép: Orbán Viktor a 605-ös lajstromszámú géppel landolt Izraelben - Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Ismét elmaradt az ellenzéki áttörés Orosházán.