Orbán a titokban vett honvédségi business jettel utazott Brazíliába

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

Ahogyan várható volt, a Honvédelmi Minisztérium által vásárolt business jettel utazott Orbán Viktor Brazíliába, Jair Bolsonaro elnök beiktatására. 

Az Átlátszó.hu repülési szakportálok adatai alapján azt írja: a HA-LKX lajstromjelű repülő vitte Orbán Viktort szilveszterkor Brazíliába.

Szilveszter éjjel a magyar miniszterelnök Brazíliából kívánt boldog új évet egy fényképpel, amin az ország fővárosának repülőterén mosolyog. Az Orbán hivatalos Facebook-oldalára feltöltött fotó hátterében ott van a kecses, fehér gép is, amivel a miniszterelnök Brazíliavárosba érkezett. Bár a repülőgép lajstromjele nem szerepel a kompozícióban, mégis nagyon könnyű beazonosítani.

A repülők mozgását figyelő honlapok (ún. trackeroldalak) szerint a HA-LKX polgári lajstromjelet viselő gép 2018. december 31-én reggel fél 9 körül indult Budapestről, majd 3 órával később, ottani idő szerint háromnegyed 11-kor leszállt Lisszabonban, vélhetően tankolni, onnan délben indult tovább, és helyi idő szerint este 7 után landolt Brazília fővárosában.

Mint írják: a honvédség Airbus repülőgépei nem alkalmasak ekkora táv megtételére, ezért értelemszerűen a két Dassault Falcon 7X típusú repülő egyikével utazgathat Orbán Viktor.

Korábban az is kiderült, hogy a repülő nem katonai lajstromot kapott, hanem a HA-LKX polgári lajstromjellel vette nyilvántartásba a Légügyi Hatóság, ezért gyanítható volt, hogy kormánygépként fogják használni. Most, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ezzel ment Brazíliába hivatalos útra, ez a gyanú beigazolódni látszik - írja a portál.

(Átlátszó)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.