Az Audi váratlanul összehívott egy újabb bértárgyalást a szakszervezettel, de nincs megállapodás

Nem közeledtek az álláspontok.

Frissítés: Kollégáink helyszíni tudósítása szerint a bértárgyaláson nem közeledtek az álláspontok egymáshoz, Szimacsek Tibor úgy fogalmazott lapunk munkatársainak, hogy tudnak ők is fejben számolni és gyakorlatilag nem újabb juttatásokat, csupán a mostaniak átcsoportosítását ígérték nekik.

Kedden újra tárgyalóasztalhoz ül az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria Zrt., miután a hétfői egyezetetés ismét eredménytelenül zajlott. A cég váratlanul kezdeményezte az újabb tárgyalásokat a szakszervezettel.

A győri gyárban január 24-e reggel hat óra óta sztrájkolnak, a leállás miatt keletkezett motorhiány már leállította a németországi Ingolstadtban lévő üzemet is, így az Audi egyre nagyobb gondban lehet a sztrájk miatt.

Helyszínen tartózkodó kollégáink Szimacsek Tibortól, az AHFSZ kommunikációért és médiakapcsolatokért felelős elnökségi tagjától úgy értesültek, hogy a szakszervezet és a cégvezetés kedden dél körül újra tárgyalóasztalhoz ülnek.

Ráadásul úgy tudjuk, hogy az egyeztetést ezúttal nem is a szakszervezet kezdeményezte, hanem váratlanul és meglepő módon az Audi Hungaria Zrt.

A tárgyalás eredményéről be fogunk számolni. Azt is megtudtuk, hogy 15 órára van meghirdetve egy gyűlés a sztrájkolók körében.

(Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu)