PDSZ: A kormány megszegte a sztrájktörvényt

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a kormány megsértette a sztrájktörvényt, miután a szakszervezet január 11-én sztrájkbizottságot alapított, erről pedig levélben tájékoztatták a miniszterelnököt. A kormánynak a levél január 16-i érkeztetésétől öt napja lett volna arra, hogy kijelölje, ki fog részéről tárgyalni a sztrájkbizottsággal, ezt azonban elmulasztotta.

A szakszervezet elnöke, Szűcs Tamás az Alfahírnek úgy nyilatkozott: PDSZ többször kezdeményezett sztrájkot, azonban az elmúlt 30 évben arra, hogy egy kormány ne tett volna eleget annak a törvényi kötelezettségnek, hogy tárgyalópartnert delegáljon a sztrájkbizottságba.

A PDSZ elnöke hozzátette, hogy

„16-án érkezett meg a levél, de a kormány azóta sem reagált rá érdemben.”

A szakszervezet szerint előfordulhat, hogy a kormány már egyáltalán nem veszi figyelembe a szakszervezetek érdekeit, ezért merik vállalni a jogsértő magatartást is.

Szűcs Tamás arról is beszélt, hogy egyelőre akadozik az országos sztrájk szervezése, ezért ők teszik a maguk dolgát. Megkezdték tagjaik között a sztrájkhajlandóság felmérését, az eredményeket a szakszervezet február 8-i országos választmányi ülésén fogják értékelni. Amennyiben van hajlandóság a tagságban, akkor feltétlenül megszervezik azt.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Gyüre Csaba: felvetődhet, hogy 3000 rabot engednek ki a börtönökből.