Sneider Tamás a Jobbik évadnyitóján: nem hátrálunk meg, harcra fel!

A Jobbik szombaton tartja évadnyitóját, amelynek különös pikantériát ad, hogy előző nap Sneider Tamás, a legerősebb ellenzéki párt elnöke arról beszélt, hogy a közel 1 milliárd forintos ÁSZ-büntetés rendkívül komolyan érinti a gazdálkodásukat, sőt, felvetette azt is, hogy egy rendkívüli kongresszusi ülésen a Jobbik esetleges megszűnéséről is tárgyalni kell majd.

Az évadnyitón a pártelnökön kívül felszólal Gyöngyösi Márton frakcióvezetője és elnökhelyettese is. Az eseményről a folyamatosan frissülő cikkünkben olvashatnak.

Fotó: Béli Balázs / Alfahír

 

Az EU-ban a letelepedési programot sem nézik jó szemel, a bukott macedón miniszterelnök miatt nem tockos, hanem "csicskalángos" jár - fogalmazott Gyöngyösi 

 

Az illegális migrációval szembeni védelmet ajánljuk - sorolta a programot. Szerinte a kivándorlásról is beszélni kell, "ha elvárjuk azt, hogy ne feledjék az országot, nem feledjük el mi se őket".

 

A brexit megmutatta, hogy hova vezet a felelőtlen politizálás - fogalmazta meg kritikáját, idekapcsolta a párt béruniós kezdeményezését, amely kapcsán megjegyezte, ma már a bérfelzárkóztatásról az egész EU-ban beszélnek.

 

A munkaerőhiány megoldására nem a túlóra a megoldás, hanem a tisztességes bérek - szögezte le.

 

"Újra ezt mondják nyugaton, hogy magyar ne lopj, de tudatni ki velük, nem mi lopunk, hanem Orbán Viktor és haveri köre" - ezt azért fontos hangsúlyozni, mert így az EU Orbánék miatt vennél el a magyarok pénzét. Ezért a Jobbik követeli, hogy "csatlakozzunk az EU ügyészéghez, mert szeretnénk a pénzünknél maradni, és az eszünknél is".

 

Magyarországon maga a kormány az egyik álhírgyártó, a köztévébe akkor juthat be ellenzéki képviselő, ha átmászik a kerítésen. Meddig kell még elviselnünk a népbutítást, ameddig valakit meg nem lincselnek az utcán? - tette fel a kérdést.

 

Követeljük az Európai fellépést a fake news ellen, ne nézzenek minket birkának - hangzott el.. 

 

Ma Orbán politikájával elárulja a külhon magyarságot, autonómia helyett csak politikai gesztusok vannak - mondta el.

 

Autonómiát a magyarságnak, ezt követeli a Jobbik. 

De miért küzdünk? mert mindenki egy szebb jövőt szeretne a gyermekének - fogalmazott Sneider Tamás.

 

Sokan gondolják úgy, hogy a gyermekeik mások rovására gazdagodjanak, de a nemzetben gondolkodó Jobbik úgy látja, hogy csak a közösséggel együtt lehet gyarapodni.

 

A szorgalomra és a tudásra alapuló jövőt akar a Jobbik - mondta el.

 

Sneider Tamás szerint vannak olyan helyek, ahol ez megvalósul, a legsikeresebb országokat kell figyelembe venni, így például a skandinávokat, ahol a hibák dacára is messze jobban működik a társadalom. Az adóért cserébe kiváló oktatás, egészségügy jár, megvetik a tolvajokat, sokkal több gyermek születik, és védik a munkások jogait.

 

Hiszem, hogy nekünk ezen országok felé kell orientálódnunk, ez teljesen ellentétes az Enyveskezű céljától, aki retteg a nyílt vitától. "Látjuk, egy nagyon gyáva ember" - jegyezte meg a pártelnök, majd hozzátette: közönyösen szotyizva nézi  lelátó népét a VIP-ból, nekünk ezt a közönyt kell lecserélni,

 

Csak egy szociális nemzeti néppárt tudja ezt lecserélni, tudja ezt az Enyveskezű is, ezért nem retteg a baloldali, liberális pártoktól. 

 

Ha a Jobbik erősödik, a Fidesz gyengül. Vannak olyan fideszesek, akik például látják, hogy elnéptelenedik vidék, ez az ő gondolkodásukat felénk irányítja - magyarázta.

 

Tudjuk, hogy óriási az ellenség ereje, ezért kell együttműködést kialakítani, óriási a Jobbik felelőssége, hogy a XXI. századi pártok között együttműködés legyen. Ha ez nem történik meg, akkor pár év múlva az itt lévők közül mindenki börtönbe, vagy külföldre kerül.