Őrület: Maduro lezárta a brazil határt, hogy ne jussanak be a segélyszállítmányok

A hivatalban lévő venezuelai elnök elrendelte csütörtökön az ország brazíliai határának a lezárását, és ugyanezt fontolgatja Kolumbia esetében. Mindezt azért, hogy az éhező népnek küldött segélyszállítmányok ne jussanak át.

Nicolás Maduro a televízióban kijelentette, hogy "provokációnak" tekinti a Venezuelának szánt külföldi segélyek felhalmozását a két országban, ahonnan az ellenzék hétvégén akarja bejuttatni a szállítmányokat az ő akarata ellenére.

Maduro katonai vezetőkkel tárgyalva döntött a határzárról, amely Brazília esetében helyi idő szerint este lép hatályba.

Úgy döntöttem, hogy újabb utasításig február 21-én 20 órától teljesen zárják le a szárazföldi határt Brazíliával

- mondta Maduro, és megismételte azt az állítását, hogy

az adományok küldése a katonai invázió előjátéka lenne.

Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy "forró" információ vannak arról, hogy a kolumbiai katonaság nem akar segédkezni az invázióban.

A magát az ország ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezető, a parlament elnöke csütörtökön kíséretével együtt elindult Kolumbia felé a segélyért. Egy képviselő szerint három határátkelőnél fogadják a szállítmányokat szombaton.

Brazília aközé a mintegy ötven állam közé tartozik, amely Juan Guaidó parlamenti elnököt ismeri el Venezuela ideiglenes államfőjeként.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss

A #moszkvater alapító-főszerkesztője szerint Zelenszkij a posztszovjet térség azon generációjához tartozik, amelyik politikai értelemben semmihez sem ért.