Sétáló Budapest vs. óbaloldal - A parkolási maffia ellen tiltakoztak Karácsony kampánynyitóján

Tiltakozás Karácsony kampánynyitóján
Tiltakozó fiatalok (Forrás: Sétáló Budapest))

Jobbikos és LMP-s aktivisták tiltakoztak szombat délelőtt Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampánynyitója előtt, az Ankerttel szemben - írja tudósításában a Mérce.

A tüntető fiatalok "Parkolási maffia" feliratú, MSZP- és Fidesz-logókkal ellátott táblákkal fejezték ki nemtetszésüket és hívták föl a figyelmet az óbaloldal jelöltjének enyhén szólva is érdekes hozzáállására a parkolási biznisz kapcsán.

Tiltakozók (Forrás: Sétáló Budapest)

A Párbeszéd kommunikációs igazgatója, Murányi András és Tordai Bence országgyűlési képviselő válasza az volt a performanszra, hogy a rendezvényen felszolgált szendvicsekkel kínálgatták a tüntetőket. Az egyik aktivista így kommentálta a gesztust:

"Voltak diáktüntetések, ahol a fideszesek is így kenyereztek le, köszönöm szépen."

Tordai Bence lekenyerez (Forrás: Sétáló Budapest)

Tordai, miután nagy nehezen talált olyat, aki elfogadta a felajánlott ételt, beinvitálta a tüntetőket az épületbe, mondván, ha bármire szükségük van - akár a parkolási maffia felszámolására is -, szóljanak,

"majd megoldjuk egyesült erővel, mint eddig is az ellenzéki egyeztetéseken".

Zaránd Péter, Puzsér Róbert sajtófőnöke az alábbi közleményben reagált a történtekre:

"Karácsony Gergely öt éve azzal kampányolt, hogy "komplex megoldást nyújt a zuglói parkolási gondokra". Alig három évvel később odalökte a zuglói parkolást a Fidesz-MSZP nagykoalíciós parkolási maffiának. Újabb két év elteltével, egymilliárd forint veszteséggel később minden felelősséget megpróbált rákenni a szocialista pártra, amelynek nem is olyan rég a miniszterelnök-jelöltje volt, most pedig a támogatásukkal szeretne főpolgármester lenni.

Demonstrálók (Forrás: Sétáló Budapest)

Nem attól kell félnie a budapestieknek, hogy a nagyrészt Sétáló Budapesttől “kölcsönzött” kampányígéreteit Karácsony nem fogja megtartani, hanem attól is, hogy épp az ellenkezőjét fogja tenni. Amikor fásítást ígér, akkor fákat fog kivágatni, a szocialista ingatlanspekulánsokat próbálja majd helyzetbe hozni. Amikor a tömegközlekedés fejlesztését vállalja, az azt jelenti, hogy a BKV újra a szocialista párt kifizetőhelyévé és kádertemetőjévé válik. És ha új hidat ígér a Dunára megválasztása esetén, akkor fel kell készülnünk, hogy legalább egyet le fog rombolni.

Karácsony nem pusztán egy szavahihetetlen ember, de alkalmatlan és gyenge vezető. Vele nem lehet és nincs is értelme leváltani Tarlóst.

Tiltakozó akciónkat Bence Tordai országgyűlési képviselő a pszichopata Frank Underwoodtól (House of Cards) ellesett módszerrel próbálta hitelteleníteni. A képviselő szendvicseket hozott a tiltakozó aktivistáknak, amivel a hatalmukat, a pénzüket, a végtelen arroganciájukat demonstrálta. Igazi fideszes tempó elszámolás és transzparencia helyett, azzal hencegni, hogy a parkolási maffia milyen jól tartja őket.

Jó helyre kerülnek a maffia szendvicsei (Forrás: Sétáló Budapest)

A szendvicseket hajléktalanokhoz juttattuk, talán Tordainak is inkább oda kellett volna vinnie a felesleget."

Saját képviselő- és polgármesterjelöltek indításban gondolkodik a Jobbik-LMP-Puzsér szövetség | Alfahír

Miután a Molnár Zsolt-Karácsony Gergely páros, azaz az MSZP és szövetségesei Budapesten felrúgták az összellenzéki megállapodás feltételeit, a koordinációból kizárt centrumpártok is szervezni kezdték saját magukat. Az Alfahír értesülése szerint az MSZP-DK-Párbeszéd-Momentum szombati bejelentését követően a Jobbik az LMP és Puzsér csapata között felgyorsultak azok az egyeztetések, amelyek az új pólus kerületi szintű megteremtésére irányultak.