Annyira akarják Karácsonyék az összellenzéki megegyezést a fővárosban, hogy nem is keresik a többieket

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely

A Molnár Zsolt-Karácsony Gergely duó továbbra is a fővárosi vereségben érdekelt, amennyiben jelenleg is úgy tervezik, hogy az MSZP-P-DK-Momentum négyessel szállnak ringbe a budapesti NER-rel, illetve Tarlós István jelenlegi főpolgármesterrel szemben.

Csárdi Antal (LMP) mai sajtótájékoztatóján ugyanis kérdésre elárulta, az ő tudomása szerint nem kereste meg az LMP-t az önkormányzati választási együttműködésről szóló tárgyalások folytatását kérve Karácsony Gergely baloldali főpolgármester-jelölt és a vele szövetségre lépett pártok. Ez annyiban mindenképpen visszás, hogy amikor szombaton a négyek a nagy nyilvánosság előtt (is) felrúgták a budapesti összellenzéki megállapodást, a Jobbikot és az LMP-t kizárva az egyeztetésekből, még úgy nyilatkoztak, hogy az LMP előtt szabad a pálya, visszatérhet az ökopárt a tárgyalóasztalhoz. Ezek szerint annyira mégsem.

Kis szombat esti politikai prostitúció - de vasárnap reggelre a Momentum eltüntette a nyomokat

Szombat estére még mindig csak egy teljes hét telt el azóta, hogy a Momentum csatlakozott a fővárosban az MSZP-Párbeszéd-DK hármashoz annak reményében, hogy így Molnár Zsolt kegyéből kaphatnak polgármesteri jelöltséget (bár annak is tudatában, hogy a Jobbik és az LMP nélkül a négyeknek nem lesz elég ereje legyőzni a NER-t Budapesten), a IX.

Jellemző az is, hogy Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője már nyíltan arra szólította fel a választókat, hogy ne szavazzanak az LMP-re, mert a párt "objektív okokból nem fog tudni öt százalék felett teljesíteni". Csárdi Antal ezzel kapcsolatban közölte: méréseik vannak arról, hogy pártjuk támogatottsága hétről hétre nő, az LMP által hirdetett zöld program pedig mindenki jövőjét befolyásolja. Arra a felvetésre, hogy a Párbeszéd is képviseli a zöld ügyeket, azt felelte: jelöltjük, Jávor Benedek nincs befutó helyen az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti választási listáján.

Az egyébként LMP társadalmi egyeztetésre bocsátotta az egykori devizahiteleseket segítő törvénytervezetét, amelynek értelmében minden kölcsönt újraszámolnának 180 forintos svájci frank árfolyamon. Javaslatuk lehetővé tenné, hogy ne kelljen egyénileg bírósághoz fordulniuk amiatt, hogy a nem kaptak megfelelő tájékoztatást az árfolyamkockázatról – derült ki a sajtótájékoztatón.