Nix ugri bugri: a Fidesz megszavazza Manfred Webert

vgbjlvkbhb

Az Euronews értesülései szerint a fideszes EP-képviselők támogatják, hogy ismét Manfred Weber legyen az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője és szerdán meg is szavazzák majd ezt.

Ez azért érdekes, mert a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök maga is többször elmondta, hogy Weber megsértette a magyarokat, ezért alkalmatlan a bizottsági elnökségre.

Mint ismert, Orbán Viktor szerint Weber "megsértette a magyarokat", ezért alkalmatlan a bizottsági elnökségre.

A "magyarok megsértése" mögött az állt, hogy Weber februárban kijelentette: nem kíván a Fidesz támogatásával elnök lenni.

Mint kedden kiderült: hiába a hirtelen jött békülékenység, a fideszesek semmilyen tisztséget nem tölthetnek be a Néppártban, amíg tagságuk fel van függesztve, emmellett az is kiderült, hogy a pártcsalád semmilyen posztra nem javasol majd fideszes képviselőket az Európai Parlamentben.

Ráadásul az is kiderült, hogy a Néppárt csak novemberben dönt a Fidesz sorsáról.

Cáfol a Néppárt: fideszesek nem tölthetnek be pozíciókat az EP-frakcióban | Alfahír

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Népszava értesülései szerint a Fidesz európai parlamenti képviselői - például Szájer József - az új EP-ben is betölthetnek majd pozíciókat a néppárti frakcióban. Ez gyakorlatilag azt is jelentette volna, hogy a békülés útjára léptek a felek, de Pedro López de Pablo szóvivő a lapnak cáfolta ezt az információt.

 

A magyar női vízilabda-válogatott 17-6-ra legyőzte Új-Zéland csapatát.
A rendvédelmi terület valamennyi szakmája bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig.
A Magyar Közgazdasági Társaság a munkaerőpiaci helyzetről és kilátásokról rendezett konferenciát.