Hazahozták a Kósa Lajossal furcsa viszonyt ápoló csengeri örökösnőt

Vajon fény derül végre a rejtélyes ügyletre?

Sz. Gábornét nemzetközi elfogatóparancs alapján április 27-én fogták el Svájcban, kedden adták át a magyar rendőröknek Zürichben, ahonnan este repülővel Magyarországra hozták - áll a rendőrségi honlapra szerda reggel felkerült közleményben. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a nőt őrizetbe vették, gyanúsítotti kihallgatására, valamint további eljárási cselekményekre a későbbiekben kerül sor - olvasható a police.hu oldalon. 

Az NNI csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja Sz. Gáborné ellen a nyomozást.

Hazahozták

Sz. Gábornét átadták a magyar rendőröknek.

A nő a gyanú szerint éveken át vert át embereket, azzal, hogy anyagi segítséget kért tőlük, amíg meg nem kapja mesés, 1300 milliárd forintos örökségét Németországból. A nő a fideszes Kósa Lajossal is kapcsolatba került, aki furcsa egyezségeket kötött vele, többek között a Magyar Nemzet jóvoltából év elején előkerült egy közjegyzői dokumentum arról, hogy az asszony Kósa anyja nevére utalt volna 800 millió forintot.

A politikus és a csengeri örökösnő viszonya a mai napig sem tisztázott. A botrány márciusi kirobbanása után Kósa menekült a média elől és a választásokat követően miniszteri pozíciójának is búcsút inthetett. Bár a kormánysajtó úgy próbálta beállíani az esetet, mintha a képviselő is csak Sz. Gáborné áldozata lenne, a napvilágra került dokumentumok arra engednek következtetni, hogy Kósa Lajosnak is lenne miről elszámolnia.

Kósa-gate: az örökös fia szerint Kósa maga jelentkezett a pénzért

Szabó Gáborné Matkó Mária az az asszony, akt Kósa Lajos előbb németnek, majd csengeri háztartásbelinek nevezett, és aki állítólag 4,35 milliárd eurót örökölt Németországból. A 4,35 milliárd euró forintra felszorozva mintegy 1350 milliárdot jelent, ami szinte felfoghatatlanul nagy összeg. A hvg.hu kedd este több csengeri háztartást is felhívott, hogy a helyiek hallottak-e már „Marikáról", akit a kormánypárti sajtó rögtön hitelteleníteni kezdett.