Kiengedték a börtönből a csengeri örökösnőt

Kiengedték a börtönből a csengeri örökösnőt

Sz. Gáborné bűnügyi felügyeletbe, régi nevén házi őrizetbe került. Ez azt jelenti, hogy hazatérhetett a csengeri otthonába, és nyomkövetőt kell viselnie

– mondta a 24.hu-nak Helmeczy László, az asszony ügyvédje.

A nőről a tavalyi választási kampányban írta meg a Magyar Nemzet, hogy állítólag 1300 milliárd forintnyi mesés vagyont örökölt, aminek rendezésében Kósa Lajos segített volna neki, amiért cserébe a nőnek 800 millió forintnyi eurót kellett volna fizetnie a politikus édesanyjának.

Kósa többször is találkozott Sz. Gábornéval, aki befektetési tanácsot kért tőle, majd a találkozást rögzítő közjegyzői dokumentumot is használva másoktól további kölcsönöket kért. Noha a mesés örökség ígérete blamának bizonyult, az továbbra sem magyarázza azt, hogy Kósa egy ilyen ügyletben partnernek mutatkozott.

A nő az eset napvilágra kerülése után Svájcba menekült, ahol azonban a rendőrök hamar elfogták és átadták a magyar hatóságoknak.

A csengeri asszonyt 368 millió forintnyi csalással gyanúsították meg, majd zárolták a vagyonát. Az ügyet családi tragédiák sora kísérte, a nő férje ugyanis tavaly, fia pedig idén öngyilkos lett.