Már a partra sem lehet lejutni Balatonaligán

Már a partra sem lehet lejutni Balatonaligán

Sorompóval korlátozzák a lejutást a strandra, és nem engedik be a horgászokat az egykori pártüdülő területére, amely ma már Tiborcz István és Mészáros Lőrinc cégének birtokában van - írja a Hvg.hu.

Az Aligai Fürdőegyesület arról tájékoztatta a lapot, hogy a Club Aliga új tulajdonosai máris korlátozzák a település egyetlen part menti területének használatát a Balatonvilágoshoz tartozó üdülőhely lakosai és nyaralói számára. A civilek attól tartanak, hogy az Appeninn Holding, amely január végén került birtokon belülre, a továbbiakban is sérteni fogja a helybéliek érdekeit.

A vállalat képviselői ugyanis június 8-án nyilvános tájékoztatót tartottak a lakosságnak, amelyen az egyesület tagjai nem kaptak megnyugtató válaszokat kérdéseikre. A helyi ingatlantulajdonosok egyebek között arra voltak kíváncsiak, az Appeninn milyen jogon tiltja meg a Club Aliga bejáratánál, hogy bárki horgászbottal lemenjen a partig az üdülőkomplexum közútján, és milyen jogon tiltják hónapok óta a horgászatot, holott az aligai terület szerepel a kijelölt és engedélyezett balatoni horgászhelyek listáján.

Egyhektáros, úszómedencés nyaraló tulajdonosa lett Orbán Viktor veje | Alfahír

A miniszterelnök veje március elején vett meg Felsőörsön két egymás melletti területet, melyeknek együttes nagysága 9500 négyzetméter - írja az Atlatszo.hu. A földhivatali nyilvántartás szerint mindkettő zártkert gazdasági épületekkel, házszámuk nincs, csak helyrajzi számuk, és a közútról nem észrevehetőek. A levegőből azonban jól látszik, hogy egy hatalmas úszómedencés villa rejtőzik a sűrű növényzet és a magas kerítés mögött.

Az Appeninn szerint viszont azért kell lezárni a kikötő területét, mert "a mólón szemetelnek". A horgászok ezt kikérték maguknak, ám a vita egyre hevesebbé vált, így a moderátor szerepét betöltő polgármester bezárta a tájékoztatót.

Fekete Barnabás polgármester egyébként maga is vitatja, hogy a helyieket ki lehetne zárni az üdülő területéről, ezért a Magyar Narancsnak korábban adott nyilatkozata szerint egyeztetést kért az államtól. Javaslata szerint a terület új tulajdonosa és az állam között máig fennálló vagyonkezelői jogot kellene úgy meghatározni, hogy az a továbbiakban is garantálja a Balaton-part közösségi használatát.

A tőzsdén jegyzett Appeninn főbb tulajdonosai a kormányfői vő, Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt., valamint a kormányfő barátja, Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Konzum-cégek, illetve az OTP Ingatlanbefektetési Alap.