Menekültügyi megállapodást hozna össze a Európai Bizottság leendő elnöke

Ursula

Ursula von der Leyen főbiztosjelölt új bevándorlási és menekültügyi megállapodást ígért az EP szociáldemokrata frakciójának. A német politikusnak létfontosságúak az ilyen eszmecserék, ugyanis ezeken múlhat, hogy holnap bizalmat szavaz-e neki az Európai Parlament.

Leyen arról is tájékoztatta a szocdemeket, hogy elkötelezett a csatlakozási tárgyalások megkezdése mellett Albániával és Észak-Macedóniával. Ebből később akár még súrlódás is lehet, mert Emmanuel Macron ellenzi újabb államok felvételét a szövetségbe.

Az általa tervezett menekültügyi megállapodásról sejtelmesen fogalmazott:

"a terhek megosztásának új módjára van szükség, ideje az újrakezdésnek."

Az Európai Bizottság leendő elnöke először beszélt a terveiről: "az EU egyik legfontosabb alapelve a jogállamiság" | Alfahír

"Az Európai Unió egyik legfontosabb alapelve a jogállamiság, hiszen az EU éppen a második világháborúban tapasztalt borzalmakra való válaszként jött létre" - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének jelölt német védelmi miniszter, aki először beszélt nyilvánosan terveiről a Renew Europe másfél órás meghallgatásán - írja a hvg.hu.

(Politico)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.